Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sneijder 'resmen' ayrıldı!

Sneijder 'resmen' ayrıldı!

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın şampiyonluğunda attığı ve attırdığı gollerle büyük pay sahibi olan Wesley Sneijder, veda ediyor.

İşte Serhat Ulueren'in yazısı:
Nasıl mı?
nbsp;
SNEIJDER, sözleşmesi olmasına rağmen Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nde 21 Mayıs Perşembe günü kendi imzasıyla yazdığı beyan yazısında aynen şu ifadeyi kullandı:
nbsp;
"23.01.2013 tarihinden itibaren futbolcu olarak çalışmakta iken görevimin sona ermesi dolayısıyla Türkiye'den ayrılmaktayım. Beraberimde götüremeyeceğim kullanılmış zayi beyti eşyalarımın bilahare gönderilmesi için çıkışına müsaade edilmesini emir ve müsaadelerinize arz ederim. Eşyalarımın arasında yurt dışına çıkarılması yasak 2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kapsamına tabi antik ve tarihi niteliği olan herhangi bir eşya olmadığını beyan ve taahhüt ederim.
nbsp;
Saygılarımla Wesley Sneijder"
nbsp;
HALILAR ARAŞTIRILDI nbsp;
TABİİ olay bu kadarla da sınırlı değil. Yine Halkalı Gümrük Müdürlüğü'ne bu beyan dışında evindeki eşya listesini de sunuyor. Bu eşyalar Halkalı Gümrüğü'den TIR'la nereye gidecek. İşte Sneijder bu eşyaların İspanya'daki ünlü tatil beldesi İbiza'yı ve eşi Yolanthe Cabau'nun ağırlıklı olarak yaşadığı evi gösteriyor.


SNEIJDER 17 adet halının Türkiye'ye kaçak sokulup sokulmadığının araştırılması ve tarihi eser kapsamına alınıp alınmayacağının belli olması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yazı ile soruyor.
nbsp;
2 müze uzmanı bir rapor hazırlıyor ve 17 halının kaçak olmadığını, tarihi eser sayılamayacağına karar veriyor. Kısacası Sneijder bu halıları da diğer eşyaları gibi yurt dışına çıkarabilecek.
nbsp;
İŞTE İMZALI BEYANI nbsp;
BURAYA kadar her şey normal görülmemekle birlikte Sneijder'in üstelik 2016 Haziran'ına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen bu kadar fazla eşyayı İbiza'ya TIR'la göndermesi ve en önemlisi "görevimin sona ermesi dolayısıyla Türkiye'den ayrılmaktayım" beyanını yazıp imzalaması garip değil mi?
ŞİMDİ SORUYORUM!
1 Kontrat yapılmayan Wesley Sneijder, yönetimi yeni kontrata zorlamak için mi blöf yapıp, ayrılıyorum beyanında bulundu ve eşyalarını gönderdi! nbsp;
nbsp;
2 Ayrılıyorum diyerek, İbiza'ya gönderdiği mallarının KDV'sini almak ve gümrük vergisi ödememek için mi bu dilekçeleri hazırladı? Eşyalarının KDV'sini aldı mı? (Yabancılar Türkiye'den ayrıldıklarında ödedikleri KDV tutarını aldıkları gibi, gümrük vergisinden de muaf tutuluyorlar)
nbsp;
3 Dursun Özbek ve Abdürrahim Albayrak, "Sneijder'le yeni sözleşme yapacak mısınız?" sorularına hep kaçamak cevaplar verdi. Yoksa yönetim Sneijder'in gideceğini biliyor muydu? Veya yıllık 4.5 milyon Euro ile Türkiye'nin en çok kazanan futbolcusu olan Sneijder'den kurtulmak için, Hollandalı'yı satmış olabilirler mi? Sneijder mevzuata göre 7 ay sonra istediği kulüple görüşebilecek. nbsp;
nbsp;
ATLETICO'YA MI GİTTİ? nbsp;
4 Yazdıklarım hayâl olabilir. Yolanthe anne olacak ve doğal olarak bir süre İbiza'da yaşayacak. İbiza'da yeni ev aldıkları bir gerçek. Türkiye'de birçok firma, medyatik Sneijder-Yolanthe çiftine her türlü eşyayı ucuza vermiş veya hediye etmiş olabilir. Sneijder de bu fazla eşyaları evine, kurnazlık yapıp şimdiden göndermiş olabilir. Bir başka iddia da Sneijder'in Atletico Madrid'e transfer olacağı yönünde. Bunun cevabını da 1-2 ay içinde öğrenmiş oluruz.
nbsp;
SÖZ ARTIK YÖNETİMDE nbsp;
ANCAK araştırdım, öğrendim ki, yalan beyanda bulunup, ülkemizi terk etmediği halde terk edeceğini beyan edenler, çıkardıkları malın 3 katını cezai şart olarak ödemek zorunda. Yalan beyanın hapis cezası ise bulunmuyor. Şimdi söz sırası Wesley Sneijder ve G.Saray Yönetiminde.
nbsp;
(Sampiy10)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...