"Atletico Arda'yı Costa'dan daha çok özleyecek"

"Atletico Arda'yı Costa'dan daha çok özleyecek"

SPOR Haberleri

Atletico Madrid'den ayrılacağını açıklayan Arda Turan ile ilgili ünlü analiz sitesi Bleacher Report'ta Andy Brassell imzalı bir yazı yayınlandı.

Atletico Madrid'den ayrılacağını açıklayan Arda Turan ile ilgili ünlü analiz sitesi Bleacher Report'ta Andy Brassell imzalı bir yazı yayınlandı. Arda'nın gidişinin Diego Costa'nın gidişinden daha çok Atletico'yu üzeceği dile getirilirken, "Çok az oyuncu, Simeone'nin davasına yıldız oyuncu Arda'nın verdiği kadar katkı sağladı. Arda'yı hangi kulüp alırsa alsın, ona sahip olacağı için çok şanslı olacak. O, endüstriyelleşen futbolun ve topa ilham verici dokunuşların mükemmel bir karışımı" yorumu yapıldı. İşte Bleacher


Report'ta yer alan yazı: Bazen futbolcuların kariyerlerinde, yoğun gidişat içerisinde oturup düşünmeleri ve nefeslenmeleri gereken bir an gelir. Arda Turan için de bu vakit geldi. Ancak, bunun neticesinde Arda'nın verdiği karar, kulübü Atletico Madrid için tam anlamıyla bir hayal kırıklığı. Arda'nın menajeri Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada, oyuncusunun ayrılma isteğini ve bunun Atletico tarafında tam bir şok etkisi oluşturduğunu dile getirdi. Reuters'a göre, Arda, attığı bir tweette, menajerinin 3-4 kulüp ile temas halinde olduğunu yazdı. Sezonun bitimiyle beraber, 28 yaşındaki oyuncu ve menajeri, gelecek planları ile ilgili konuşma fırsatı yakaladı. Ahmet Bulut, "Arda'yla oturduk ve onun gelecek planları ile ilgili konuştuk" diye konuştu. Marca gazetesi de, Arda, hocası Simeone'nin takım içerisinde çok koşması gerektiği şeklindeki talimatlarından bıktı. Madrid merkezli gazete "Az koşarak daha çok kazanmak" başlıklı haberini, "Birçok kişi az efor ile çok kazanç elde etmek hayali kuruyor, onlardan biri de Arda Turan. Adil olmasa da Arda'nın çok yorulmadan daha çok para kazanmak isteği için ayrılma isteği anlaşılır birşey" şeklinde yazarak okuyucularına aktardı.


"ÇOK AZ OYUNCU, ARDA KADAR KATKI YAPTI" nbsp;
Çok az oyuncu, Simeone'nin davasına yıldız oyuncu Arda'nın verdiği kadar katkı yaptı. 4 yıl önce Vicente Calderon'a ayak basan kanat oyuncusu, beklentilerin çok üstüne çıktı. Galatasaray'dan 12 milyon Euro'ya transfer edilerek en pahalı Türk oyuncu ünvanını kazanan oyuncunun üzerinde, Atletico'daki ilk döneminde büyük bir baskı vardı. Her teknik direktör, saha içi planlarını eksiksiz uygulayacak oyuncuların hayalini kurar. Arda Turan, Simeone için onlardan biri oldu. Kırmızı ve beyaz çubuklu forma ile 4 sezon boyunca çıktığı karşılaşmalarda toplamda 33 kart gördü. Her daim taraftarları heyecanlandıran bindirmeleri ve saha içerisinde duruşu olağanüstüydü. Arda'nın bu yükselişi, komşuları Real Madrid açısından tam bir problem teşkil etmeye başlamıştı. Arda'nın tüm maç boyunca sahada kaldığı 2013'teki İspanya Kral Kupası finalinde, Atletico, Real Madrid'i çok uzun bir süre sonra mağlup etti ve bu durum Jose Mourinho başta olmak üzere tüm ekibini oldukça rahatsız etti. Geçen sezon, hafızalardaki tazeliğini halen koruyor.


2014 Şampiyonlar Ligi Finali, Diego Costa'nın, ilk 10 dakika içerisinde sakatlanarak oyundan çıkmasıyla her zaman hatırlanacak. Costa, o gün asla sahada olmamalıydı. O gün, yaşanan aksiliklere rağmen Simeone, Arda'ya tam anlamıyla hazır olmamasına rağmen çok güveniyordu. Arda, maçın sonlarına doğru iyice yoruldu ve oyundan düştü, Atletico da Sergio Ramos'un son dakikalarda gelen yıkıcı kafa golü ile finali kaybetti. Eylül ayının ortalarında, Atletico, Camp Nou'da Barcelona'ya çok zor anlar yaşattı ve yine baş rolde Arda Turan vardı. Türk oyuncu o gece adate yenilmezdi. Skoru tayin eden bir performansa imza attı. Arda'nın kulübüne olan bu bağlılığı, sonunda meyvelerini verdi. Son olarak kontratını yenilediği Eylül 2013'te, AS gazetesine göre kendisine 41 milyon Euro'ya serbest kalma maddesine karşılık kendisini 2017'ye kadar kulübünde kalacağına dair imzayı attı. Şimdi bu oyuncu, televizyon gelirlerinin çok yüksek olduğu ve bu sebeple taraftarların ceplerini yakan Premier Lig takımlarına çok yakın.


"MÜKEMMEL KARIŞIM" nbsp;
Arda'yı hangi kulüp alırsa alsın, ona sahip olacağı için çok şanslı olacak. O, endüsriyelleşen futbolun ve topa ilham verici dokunuşların mükemmel bir karışımı. Arda'nın Premier Lig'e transfer olmak isteği, artık iyiden iyiye kendisini gösterdi. Simeone'nin Arda'nın yükselişinde önemli rol oynayan oyun planı, ironik bir biçimde şimdi çok sevdiği oyuncusunun tam anlamıyla takımdan ayrılma sebebi oldu. Arda'nın saha içerisindeki tutkusu ve yeteneği, Atletico'nun onu Diego Costa'dan bile çok fazla özleyeceği anlamına geliyor.



NTVSpor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...