Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD 19 Yaş Altı Basketbol Takımı Dünya şampiyonu

ABD 19 Yaş Altı Basketbol Takımı Dünya şampiyonu

SPOR Haberleri

19 Yaş Altı Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası finalinde ABD, Hırvatistan'ı normal süresi 67-67 biten maçta yenerek dünya şampiyonu oldu.

Yunanistan'ın Girit adasında düzenlenen şampiyonada, Heraklion Arena'daki maça her iki takımda karşılıklı basketlerle başladı ve ilk çeyrek 14-13 ABD'nin üstünlüğüyle sona erdi. İki takımında iyi savunma yaptığı ikinci çeyrekte de üstünlüğünü koruyan ABD, soyunma odasına 34-31 önde gitti.


Başa baş geçen üçüncü çeyrek sonucunda ABD, final periyoduna üstünlüğünü devam ettirerek girdi: 50-47.


Final periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Hırvatistan özellikle aldığı molalardan sonra sayılar bularak rakibini yakaldı ve son 2 dakika kala öne geçti: 63-64. Pota altını iyi kullanarak 4-0 seri yakalayan ABD, son 55 saniyeye 67-64 üstün girmeyi başardı. Zubac'la farkı bire indiren (67-66) Hırvatistan, 25.4 saniye kala hücum kullanma fırsatı yakaladı. Bozic'in serbest atıştan attığı basketle maç 67-67'ye geldi ve final uzatmaya gitti.


Uzatmalarda iyi bir performansa gösteren ABD, 10-0'lık seri yakalayarak son 1.5 dakikaya 77-67 önde girdi. Uzatmalarda rakibine sadece 4 sayı şansı tanıyan ABD, sahadan 79-71 galip ayrılarak dünya şampiyonu oldu.


Hırvatistan ise ikinci olarak gümüş madalyada kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...