Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Işıl Alben 'Yeteri kadar şans verilmiyor'

/ Kaynak: AA
Işıl Alben 'Yeteri kadar şans verilmiyor'

SPOR Haberleri  / AA

Işıl Alben, Türkiye'de genç oyuncuların yeteri kadar şans bulamadıklarını, kulüplerin bu oyunculara daha fazla sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Galatasaray Odeabank ile 3 yıllık anlaşma imzalayan milli basketbolcu Işıl Alben, Türkiye'de genç oyuncuların yeteri kadar şans bulamadıklarını, kulüplerin bu oyunculara daha fazla sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Alben, bir etkinliğe katılmak için geldiği Çanakkale'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda altyapılardan çok yetenekli sporcuların yetiştiğini bildirdi. Buna karşın genç yeteneklere fazla şans verilmediğini gördüğünü aktaran Alben, "Çünkü yabancılar oluyor. Bununla beraber antrenörlerin de yabancı tercihleri oluyor. Burada gençlerin çok daha istekli olması, kulüplerimizin de onlara sahip çıkması lazım" dedi.

Alben, son oynadıkları Avrupa Şampiyonası'nda Olcay Çakır ve Ayşe Cora'nın takıma çok ciddi katkılar sunduğunu, ikisinin de çok yetenekli olduğuna işaret ederek, "Türk basketbolunun gelecekleri olduğunu gösterdiler. Artık bunun altına inmeden daha çok çalışmaları gerekiyor. İnşallah kulüplerinde daha çok şans bulurlar. Yine aynı şekilde çok fazla süre almayan ama çok yetenekli kardeşlerimiz de var. Bundan sonra artık o havayı soludular. Kulüplerine gittiklerinde altyapılardaki oyunculara bunları anlatacaklar mutlaka. Bu şekilde ülke olarak bence yeteneklerimize sahip çıkıp, destek verip, onların arkalarında olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu:

- Olimpiyat elemeleri

Işıl Alben, Romanya ve Macaristan'ın ortak ev sahipliğinde 11-28 Haziran'da düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Rusya'yı 68-66 yenerek Avrupa beşincisi olan A Milli Takım'ın başarılarına bir yenisini daha eklediğini, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde mücadele etme hakkı kazandıklarını kaydetti.

Hazırlık döneminden itibaren oynadıkları maçlar da dahil genel anlamda kendileri için güzel geçen bir şampiyona yaşadıklarını belirten Alben, şöyle konuştu:

"Avrupa Şampiyonası'na güzel hazırlanmıştık. Biraz sıkıntılı başladık ama sonra toparlandık. Ne yazık ki en kötü maçımızı da en önemli maçımızda oynayarak çeyrek finalde elendik. Ama sonrasında hedef devam ediyordu. Olimpiyat elemelerine vize alabilmek için 5'inci olmamız gerekiyordu. Son iki gün 2'de 2 yaparak aslında bir taraftan hedefimize ulaşmış olduk. Önümüzdeki yaz, olimpiyat elemelerinde oynayacağız. Sonra inşallah tarihte iki kere üst üste olimpiyat oyunlarına gitmiş tek takım olarak ülkemizi temsil edeceğiz."

Alben, ilk hedeflerinin olimpiyat elemelerinden çıkmak olduğuna işaret ederek, onun sonrasında da düşecekleri guruba göre hedeflerini daha net ortaya koyabileceklerini ifade etti.

2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nda çeyrek finalde Rusya'ya elendiklerini anımsatan Alben, "Son şampiyonada Rusya'yı, Fransa'yı yenebilecek kapasitede olduğumuzu gördük. Tabi o zaman mili takımda formayı giyecek arkadaşlarımızın da kim olacağı çok önemli bir konu ama hazırlık için daha uzun bir süremiz olacak. Ekrem Memnun ağabey bizi yine en iyi şekilde hazırlayacaktır" diye konuştu,

-Türkiye'de kadın basketboluna ilgi

Deneyimli oyuncu, Türkiye'de son yıllarda kadın basketboluna ilgide ciddi bir ilerleme olduğunu vurguladı.

Hem milli takım hem de kulüpler düzeyinde başarı geldikçe ilginin de arttığına değinen Alben, "Bu şekilde bizim artık bunun üzerine koyarak devam etmemiz gerekiyor. Bu çizginin altına inmememiz lazım. İlgi de her geçen gün çoğalıyor. Başarıyı ve istikrarı yakalayıp, ilgiyi biraz daha arttırdığımızda çok iyi yerlere gelecektir uzun vadede" ifadesini kullandı.

Milli basketbolcu; basketbolu çok sevdiğini ve aktif sporculuk yaşantısının ardından da basketbolun içinde olmak istediğini belirtti.

Şu an fiziksel olarak bir probleminin bulunmadığını, gelecekte fiziksel olarak aşağılara düşmeye başladığımda basketbolu bırakmayı düşünebileceğini bildiren Alben, "Şu anda da henüz bir şey söyleyemiyorum ama oyuncu olarak sahalara veda ettikten sonra bile basketbolun içinde olmak istiyorum. Bıraktıktan sonra da şu anda başında olduğumuz spor akademisiyle ilgili bir oluşum var. Bu akademiyi devam ettirip, genç nesillere hizmet vermek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...