Hamit Altıntop: 'Türk insanına yakışmıyor'

/ Kaynak: İHA
Hamit Altıntop: 'Türk insanına yakışmıyor'

SPOR Haberleri  / İHA

Hamit Altıntop, Udinese maçının iptaline ilişkin yaptığı açıklamada, "Türk futbolunu savunmalıyız. Yaşananlar Türk insanına yakışmıyor" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Velden kasabasında sürdüren sarı-kırmızılılar, İtalyan ekibi Udinese ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Wörthersee Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 34. dakikasında Galatasaray'ın koruduğu kale arkasında bulunan bir grup sarı-kırmızılı taraftar, sahaya patlayıcı madde attı. Atılan patlayıcı maddelerin ardından takımlar mücadele iptal edildi. Stadyum dışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli oyuncu Hamit Altıntop, yaşananların Türk insanına yakışmadığını söyledi.
Deneyimli oyuncu, üzücü bir olay olduğunu belirterek, "İlk önce hazırlık maçı sonuç bizim için çok önemli değil. Bizim daha çok ilgilendiren maçın sonuçlandıran olay. Bunlar üzücü olaylar çünkü; Türk insanına yakışmayan olaylar. Futbol paylaşımdır, kollektif oyunudur. Taraftarlarımızın çayını kahvesini alıp kültürümüzde var eğlensinler, eleştiriler olacaktır ama aralarında bazılarını bu resmi bozuyor. Buna izin vermemeliyiz. Yakınındakiler engel olmalı. Türk futbolunu savunmalıyız, Türk futbolunun nereye geldiğini de görüyoruz. Saha içi değil saha dışı etkenlerde etkili oluyor. Maalesef üzücü. Almanya'da yasağımız var. Şampiyonlar Ligi'nde oynadık, İngiltere'de galiba ceza gelmişti. Şimdi burada bunun sonu nereye gidecek ciddi düşünmeliyiz. Taraftarlardan rica ediyorum beraber sevinip üzüleceğiz, ama yanlışa da yanlış diyelim ve doğruyu bulalım. Bu bir ortak karar. Sonuçta dediğimiz gibi amaç sadece futbol oynamak değil süslemek, ne kadar olumlu işlerse saha içinde de o kadar faydalı olabiliriz. Keyifli olur, başarılı oluruz" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...