"Kişiliğimi yansıtan bir takım istiyorum"

/ Kaynak: İHA
"Kişiliğimi yansıtan bir takım istiyorum"

SPOR Haberleri  / İHA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, bütün sezon boyunca kişiliğini yansıtan bir takım görmek istediğini söyledi.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında salı günü sahasında Shakhtar Donetsk'i konuk edecek Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, bugün bir basın toplantısı düzenledi ve önemli açıklamalarda bulundu. Bugün 47 yaşına basan Portekizli teknik adam, "Kendimi 40 yaşında hissediyorum. İstediğim hediye Şampiyonlar Ligi. Önümüzdeki maçı kazanmak istiyoruz" dedi.


"YAPTIĞI İŞTEN GURUR DUYAN BİR TAKIM GÖRMEK İSTİYORUM"
İlk olarak Shakhtar Donetsk maçıyla ilgili değerlendirme yapan Pereira, "Bir tek şey söylemek istiyorum bu karşılaşmayla ilgili, futbolda mücadele ve yarışmacı olmak çok önemlidir. Futbolda profesyonel çerçevede işinizi iyi bir şekilde yarışmacı ve mücadeleci bir şekilde yapmak çok önemlidir. Ben buna inanıyorum. Yarışmacı olmak kadar karakterde önemlidir benim için. Benim, oyuncularımdan istediğim; sahada benim kişiliğimi yansıtan, benim futbola bakışımı yansıtan yarışmacı ve mücadeleci bir takım görmek istiyorum. Yaptığı işten gurur duyan bir takım görmek istiyorum hem bu maçta hem de bütün sezon boyunca" dedi.


"OYUNCULARIMLA VE TARAFTARIMIZLA GURUR DUYMAK İSTİYORUM"
Kazanabilmek için tüm gayretlerini ortaya koymaları gerektiğini belirten Portekizli hoca, "Maç sonu soyuna odasına girdiğimizde birbirimizin gözlerine baktığımızda cesurduk, karakterimizi ve kazanabilmek için tüm gayretimizi ortaya koyduk diyebilmeliyiz. Ben bu maçtan sonra bu takımda bu hissi istiyorum. Taktikten, teknikten, her şeyden daha önemlidir benim için. İşini yaparken yaptığın işten gurur duymak, her şeyi denedim diyebilmek benim için daha önemlidir. Ben maç sonu oyuncularımla ve taraftarlarımızla gurur duymak istiyorum. Gerçekten herkes şunu hissetsin istiyorum; bu takım bu maçı kazanmak için her şeyi yaptı, hücum etti, baskı yaptı ve her şeyi denedi bu maçı kazanmak için. Bu gururla soyunma odasına girelim istiyorum. Taraftarlarımız da bu gururu hissetsin istiyorum. Onlar da biz bu takıma yardımcı olabilmek için her şeyi yaptık diyerek evlerine gitsinler istiyorum" sözlerini sarf etti.


"RAKİBİ GAYET İYİ TANIDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"
Shakhtar Donetsk takımının teknik direktörü Lucescu'yla daha önce çok fazla sayıda karşılaşma yapma fırsatı bulduğunu dile getiren Vitor Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çok iyi tanıdığım bir hoca olduğunu söyleyebilirim. O da aynı şekilde beni çok iyi tanıyordur diye düşünüyorum. Bugün futbolun geldiği düzeyde, futbol kulüplerinin geldiği teknik seviyede takımların artık çok gizli yanları kalmadı. Bu seviyedeki yarışmacı takımlar birbirini son derece iyi analiz ediyorlar. Biz de çok iyi bir analiz süreci geçirdik. Harika bir şekilde tanıyoruz rakibimizi. Gizli yanı çok fazla olan bir takım olmadığını düşünüyorum Shakhtar Donetsk'in. Biz onların hemen hemen her yanlarına hakimiz. Onların güçlü bir ekip olduğunu düşünüyorum ama mükemmel değiller. Onların da kontrol edilebilecek yanları var, eksikleri var. Mükemmel olmayan ve kontrol edilebilecek bu yanların üzerine gitmeye çalışacağız. Genel olarak bizim yaptığımız analiz de bu yönde. İyi yanları var, kötü yanları da var. Tıpkı bizim iyi ve eksik yanlarımız olduğu gibi. Bu yüzden bu yönde analiz yaptık ve rakibi gayet iyi tanıdığımızı düşünüyorum."


"KENDİ KALİTEMİZE İNANMALIYIZ"
Rakibi düşünmek yerine kendi tecrübelerine inanmaları gerektiğinin altını çizen Portekizli hoca, "Tecrübemin bana kattığı bir şey var. Biz Shakhtar takımıyla ilgili endişe etmek yerine kendi takımımızı düşünmeli ve kendi kalitemize inanmalıyız. Onlar bizim kalitemizi görürlerse, burada neler yapabileceğimizi anlarlarsa kazanmaya giden yolumuz da buradan geçiyordur diye düşünüyorum. Benim için futbol hep böyleydi. Ben hep bu şekildeydim ve hep kendi takımıma odaklanarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Hiçbir zaman değiştirmedim futbola bakış açımı ve oyun tarzımı. Bir rakip için veya bir turnuva için bu tarzımı değiştirmeyi düşünmüyorum. Bugüne kadar böyleydi, bundan sonra da böyle olacak" diye konuştu.


"BİZİM 12. ADAMA İHTİYACIMIZ VAR"
Taraftarların 12. adam yönlerini göstermeleri gerektiğini belirten Vitor Pereira, "Taraftarımızın bu maç öncesinde bizden çok fazla beklentilerinin olduğunu biliyoruz. Biz sadece karakterimizi göstermeliyiz onlar için sahada. Taraftarımızın yeni transferler konusunda çok heyecanlı olduklarını, onları coşkuyla beklediklerini ve görmek istediklerini biliyoruz ama bilmeleri gereken bir yön var; farklı bir oyun oynamaya çalışıyoruz ve daha yeni bir takımız ve daha 3 haftadır beraber çalışıyoruz ama rakibimiz ise yıllardır aynı teknik direktörle çalışıyor. Bir-iki oyuncuları değişse bile yıllardır aynı oyun sistemini oynamaya çalışan bir takıma karşı oynayacağız. Şampiyonlar Ligi tecrübesi çok fazla olan bir takıma karşı oynayacağız. Biz sahada karakterimizi göstermek zorundayız, cesur oynamak zorundayız. Taraftarımızın tam desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz. Maç sonunda onlara gurur yaşatmak istiyoruz. Onlara takım cesur ve etkileyici bir oyun ortaya koydu dedirtmek istiyoruz. Eğer biz bu oyunumuzu ortaya koyabilirsek, onların seveceği hücum oyununu ortaya koyabilirsek kesinlikle onların desteğini her zaman arkamızda göreceğimize inanıyorum. Bizim 12. adama ihtiyacımız var. Onların da bu 12. adam yönlerini göstermelerini istiyoruz. Maç sonunda, "Sahaya her şeyimizi koyduk, kendimizi bu maça adadık' hissini istiyorum. Benim için en önemlisi bu" dedi.


"KULÜBEDE DEVAMLI HAREKETLİYİM"
Portekizlilerin çok sıcak insanlar olduğunu ve maçları da bu şekilde yaşadıklarını söyleyen Pereira, "Maçı da bu şekilde, sıcak bir şekilde yaşıyoruz. Maç bittiğinde o maçı oynadığımı hissetmek istiyorum. Ben hafta boyu maç gününü bekliyorum ve maç günü benim için en heyecanlı gün, en güzel gün. Hafta boyu zaten o maç günü için çalışıyoruz. Maça çıktığımızda futbolcularımla beraber bende oynamak zorundayım diye hissediyorum. Takımı organize etmeliyim ve oyuncularıma yardımcı olmalıyım ve oyuncularıma neler katabilirim onu düşünüyorum. O yüzden kulübede sürekli hareketliyim. Benim hayat tarzım bu. Portekiz'de herkes böyle değil. Belki de genel olarak ülkemin böyle duygusal bir yönü var ki bende son derece duygusal bir şekilde yaşıyorum maçları ama herkes böyle değil" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...