Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barcelona'da giydiği formaya gözü gibi bakıyor

/ Kaynak: AA
Barcelona'da giydiği formaya gözü gibi bakıyor

SPOR Haberleri  / AA

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona ile antrenmanlara çıkan ilk Türk futbolcu Seyit Cem Ünsal, formasını evinin baş köşesinde saklıyor.

Futbola Kayserispor altyapısında başlayan ve 17 yaşında A takıma yükselmeyi başaran Ünsal, daha sonra Gençlerbirliği ve ardından Güney Kore ekibi FC Seoul'e transfer oldu. Performansıyla Barcelonalı yetkililerin dikkati çeken Ünsal, İspanyol ekibinin hazırlık kampına davet edildi.
Yüksek bonservis bedeli nedeniyle Barcelona'ya transferi gerçekleşmeyen 39 yaşındaki eski futbolcu Ünsal, anılarını AA muhabirine anlattı.
1998 yılında teknik direktörlüğünü Hollandalı Louis van Gaal'in yaptığı Barcelona'nın hazırlık kampında yer aldığını belirten Ünsal, "O günler benim için çok heyecanlı geçti. Çünkü dünyanın en büyük takımlarından biriydi. O takımda kaliteli futbolcularla top oynamak zevkti. Bir şanssızlık oldu, kulübüm bonservisime 7 milyon dolar isteyince Barcelona'ya transferim gerçekleşmedi. Demek nasip değilmiş. Sonra Trabzonspor'a döndüm" diye konuştu.
Barcelona günlerinden sakladığı bir forması olduğunu dile getiren Ünsal, "O günlerden antrenmanlarda giydiğim 14 numaralı forma kaldı. Benim için büyük hatırası var. Bu formayla goller attım. Sonuçta formayı terlettim, Barcelona'da top oynadım. Bu formayı saklıyorum. 12 yaşında Seyit Cem adında yeğenim var, ona yıllar sonra hediye etmeyi düşünüyorum. İnşallah gelecekte o başarılı olur ve Barcelona'ya gider" şeklinde konuştu.
- Adı Barcelona müzesinde yazıyor
İsminin Barcelona'da oynamış futbolcuların isminin yazılı olduğu Barcelona Camp Nou Müzesi'nde yer aldığını aktaran Ünsal, "Barcelona Camp Nou Müzesi'nde Türkiye'den hangi futbolcuların Barcelona'da oynadığı butonuna bastığınızda benim ve Rüştü Reçber'in adı yazıyor. Bundan sonra da Arda Turan'ın adı yazacak" ifadelerini kullandı.
Seyit Cem Ünsal, milli futbolcu Arda Turan'ın Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olmasıyla büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
Arda'nın kendini ispatlamış çok kaliteli ve karakterli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Ünsal, "Orada oynayacağına kesinlikle inanıyorum. Arda'nın Barcelona'ya transferinden büyük gurur duyduk. Arda'nın transferine çok sevindik, gururlandık. Arda'nın potansiyeli var. Barcelona'da başarıyla oynayacağını düşünüyorum. O takımın içinde zorlanmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
- Güney Kore'de oynayan ilk Türk futbolcu
Güney Kore'de oynayan ilk Türk futbolcunun da kendisi olduğunu anlatan Ünsal, Gençlerbirliği'nden Güney Kore'nin bugünkü adıyla FC Seoul takımına transfer olduğunu kaydederek, burada 1 yıl futbol oynadığı ifade etti.
Ünsal, Barcelona'ya transferi gerçekleşmeyince Güney Kore'ye dönmeyerek, Trabzonspor ile anlaştığını belirtti.
Gençlerbirliği'nde forma giyerken kulüp başkanı İlhan Cavcav ile aralarının iyi olduğunu anlatan Ünsal, "babacan biri" diye tabir ettiği Cavcav'a dair şu anılarını anlattı:
"İlhan Cavcav'ı çok severim, çünkü verdiği sözü tutan biri. Anlaşmanızı eksiksiz yerine getirir. Gençlerbirliği'ndeyken takımdan birkaç futbolcuyla saçları kazıttık. Sonra benim saçımın kesildiğini gören Başkan Cavcav, 'oğlum sen saçını niye kestin, seni satacaktık' diye takıldı."
Kayseri'de Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü olarak görev yaptığını dile getiren Ünsal, milli takıma genç, yetenekli futbolcuları araştırdıklarını kaydetti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...