"Beşiktaş'ı bilerek seçtim"

/ Kaynak: AA
"Beşiktaş'ı bilerek seçtim"

SPOR Haberleri  / AA

Gomez, siyah-beyazlı takıma isteyerek geldiğini ve kararının arkasında olduğunu söyledi.

Gomez, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Beşiktaş'a transferi öncesinde Türkiye ligi deneyimi olan futbolcu ve teknik adamlarla konuştuğunu belirterek, "Benim için çok çaba sarf ettiklerini gördüm. Bunun üzerine tavsiye değil, bilgi almak için Türkiye'de oynamış birkaç isimle, mesela Roberto Hilbert ile görüştüm. Türkiye'de çalışmış teknik adamlarla irtibata geçtim. Tek bir olumsuz ifade bile duymadım. Tamamı, 'Kim ne dediyse unut. Teklifi kabul et. Olumlu anlamda şaşıracaksın' dediler" ifadelerini kullandı.
Fiorentina'dan ayrılışını, sportif açıdan beklentilerinin karşılanmamasına bağlayan Alman golcü, "Sakatlıklar ve başka nedenlerden dolayı takıma, istediğini veremedim. Her iki taraf da yolların ayrılmasının iyi bir fikir olduğu kanaatindeydi" şeklinde konuştu.
Spor Toto Süper Lig'in, Almanya, İtalya, İspanya veya İngiltere liglerinin seviyesinde olmadığını bildiğini söyleyen Gomez, "Dışarıdan bakıldığında Bayern Münih'ten Fiorentina'ya, oradan da Türkiye ligine gitmek geri adım gibi görülebilir. Herkesin istediğini söyleme hakkı var ama ben kararımı, son derece bilinçli verdim ve yüzde yüz arkasındayım" yorumunu yaptı.
- "Yeniden milli takımda oynamak istiyorum"
Beşiktaş'ın antrenman tesislerinden övgüyle bahseden 30 yaşındaki futbolcu, "Her şey harika organize edilmiş. Almanya gibi... Antrenman yaptığımız çimler, yeni stattaki çimin aynısı. Başkanımız statta oynayacağımız çimin aynısında antrenman yapmamızı istiyor. Antrenmanlardaki çalışma seviyesi de çok yüksek" değerlendirmesinde bulundu.
Gomez, Beşiktaş'a transferindeki önemli sebeplerden birinin de 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Almanya Milli Takımı formasını yeniden giymek olduğunu ifade ederek, bu konuda şunları söyledi:
"Avrupa Şampiyonası için bir hamle gerekiyordu. Şampiyonluğa oynayan, özgüvenimi kuvvetlendirecek bir takıma ihtiyacım vardı. Yeni bir meydan okumaya ihtiyacım vardı. Burada sergileyeceğim başarılı performansla yeniden milli takımda oynamak istiyorum. Fakat sürekli bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Gelecek aylar nasıl bir yönde ilerlediğimi gösterecek."
- "Avrupa Ligi için yarışan bir takıma transfer olmazdım"
Beşiktaş'a gelmeden önce siyah-beyazlıların bu kadar büyük bir kulüp olduğunu bilmediğini itiraf eden Gomez, "Takımın İstanbul'da büyük bir itibarı var ve çok seviliyor. Beşiktaşlılar bana, 'Almanya'daki Bayern Münih gibiyiz' dedi ama Fenerbahçe ve Galatasaraylılar da herhalde kulüpleri için aynı şeyi düşünüyordur. Burada insanlar futbola aşık" dedi.
Gomez, hedefleriyle ilgili de şunları kaydetti:
"Kulüp gibi benim de hedefim elbette şampiyonluk. Bu iddia, ütopik değil oldukça gerçekçi. Zaten sadece Avrupa Ligi'ne katılmak için yarışan bir takıma da transfer olmazdım."


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...