Şota acı tespitlerde bulundu: Aramızda uçurum var

Şota acı tespitlerde bulundu: Aramızda uçurum var

SPOR Haberleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, lig öncesi ilginç mesajlar verdi.

İspanya ile Türk futbolunu karşılaştıran Gürcü teknik adam, "Kalite ve güç açısından büyük fark var. Barcelona dünya yıldızlarını toplayacak maddi ve manevi güce sahip" dedi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, lig öncesi ilginç mesajlar verdi. Tiflis'teki UEFA Süper Kupa finalini yerinde takip eden Gürcü teknik adam, Barcelona'nın 5-4 Sevilla'yı yendiği maç sonrası İspanya ile Türk futbolunu değerlendirirken, "Aramızda uçurum var" dedi. İki ülke futbolunu kıyaslamanın doğru olmadığını söyleyen Şota, "Barcelona'da dünya yıldızları oynuyor. Finansal açıdan, isim açısından dünyada öyle iki üç tane kulüp vardır bunları yapabilen. Biz ne kadar istesek de bu kolay olmuyor. Paranız olsa bile bazı yıldızları alamıyorsunuz. Türkiye ligi henüz o seviyede değil. nbsp;Kıyaslamanın doğru olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. Ülkesi Gürcistan'ın UEFA Süper Kupa finalini ilk defa düzenlediğine de işaret eden Şota "İnşallah bundan sonra daha iyi maçlar da gelecek. Şampiyonlar Ligi finali, UEFA finali gibi. Güzel bir maç oldu. Gerçekten çok güzel bir atmosferdi. Çok büyük oyuncular oynadı. Bizim için maçın uzun olması da güzel oldu. Seyirci 120 dakika Messi'yi seyretme şansı buldu. Çok güzeldi gerçekten. Organizasyon olarak da çok güzel geçti" diye konuştu.

Tabii ki hedef: şampiyonluk

Bordo mavili ekibin bu sezon hedefinin şampiyon olduğunu belirten Gürcü teknik adam, "Tabii ki, hedefimiz şampiyonluk. Bu sezon her maç final… Ligde kolay takım yok. Geçen sezon bunu gösterdi. Zaten her sezon da bunu görüyoruz. Son 7-8 maç kala, 'bizim fikstür kolay' diyen takımlar çok şey kaybetti" diye konuştu. Başlangıç maçlarının çok önemli olduğunu belirten Şota rakibin gücüne de dikkat çekti ve "Bursaspor bu ligde şampiyon olan iyi bir takım. İçeride oynuyoruz. İyi başlamak bizim için çok önemli. Galibiyet çok önemli. Sadece bunu düşünüyoruz. Rakibe saygılı olarak oynayacağız" dedi. Şota, transfer çalışmalarının da sürdüğünü vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...