"Yiğidolar" yeniden kabus görmek istemiyor

/ Kaynak: AA
"Yiğidolar" yeniden kabus görmek istemiyor

SPOR Haberleri  / AA

Medicana Sivasspor'un kulüp başkanı Otyakmaz, geçen sezon kabus dolu belirterek, bu yıl aynı sıkıntıları yaşamak istemediklerini söyledi.

Mecnun Otyakmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geride kalan sezonda sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini anımsattı.
Görülen aksaklıkları giderme adına bu sezon kadroda revizyona gittiklerini belirten Otyakmaz, teknik direktör Sergen Yalçın'ın raporu doğrultusunda transfer çalışması yürüttüklerini ve ihtiyaç duyulan bölgelere ilk olarak yerli futbolcu transferi yaptıklarını dile getirdi.
Yabancı transferinde zorluk yaşadıklarını aktaran Otyakmaz, "Özelikle bu yıl birkaç takımımızın önemli maliyetlerdeki bazı futbolcuları transfer etmesinden sonra yabancı futbolcular, Türkiye'yi sanki Katar'dan önceki durak olarak yorumladı. Bu gerçekten Anadolu takımlarını zorladı. Biraz piyasanın oturmasını bekledikten sonra altyapı çalışmalarımızı da tamamlayıp transfer sezonunun bitmesine iki hafta kala peş peşe yapmış olduğumuz transferlerle takımımızı daha güçlü hale getirdik" diye konuştu.
Otyakmaz, son bir haftada Yunanistan Süper Ligi'nin son gol kralı Arjantinli forvet Jeronimo Barrales, Galatasaray'dan orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş ve Kayseri Erciyesspor'un Ganalı defans oyuncusu John Boye'u renklerine bağlayarak transferi sonlandırdıklarını ifade etti.
Yeni transferlerle daha güçlü bir kadroya kavuştuklarına dikkati çeken Otyakmaz, "Geçtiğimiz sezonki gibi kabus dolu bir 34 hafta yerine, ilk haftalarda puanlarımızı alıp, tehlikeli bölgeyle hiç işimiz kalmadan yukarıdaki hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Galatasaray maçında lige hazır ve iyi bir kamp dönemi geçirmiş Medicana Sivasspor izlediklerini aktaran başkan Otyakmaz, kazanabilecekleri bir karşılaşmadan beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduğunu belirterek, "Galatasaray karşılaşmasından sonra yaptığımız üç transferle güçlü bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Bu yıl geçtiğimiz yıldan iyi olacak" ifadelerini kullandı.
Otyakmaz, teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde iyi bir hazırlık kampı geçirdiklerini, bunun başarılı bir sezon geçireceklerinin işareti olduğunu belirtti.
- Yabancı sınırının kalkması
Ligde yabancı futbolcu sınırlamasının kaldırılmasını da değerlendiren Otyakmaz, şunları kaydetti:
"Ben bu konuda her kulübün özgür kararlar almasından yanayım. Özellikle Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımız bu konuda serzenişte bulunuyorlardı, yabancı sayısının serbest olmasını istiyorlardı. Diğer taraftan Türk futbolunu ve milli takımı düşünen kulüpler de yabancı sayısının kulüplerimize çok faydasının olmayacağını, milli takımımıza zarar vereceğini düşünüyordu. Şimdi artık bu bir kulüp politikası haline geldi. Avrupa'da mücadele eden kulüpler rakipleriyle yarışmak için çok sayıda yabancı futbolcuyla oynayabilecek durumdalar. Onların şikayetleri ortadan kalkmış durumda. Ama 'biz Türk futbolunu, milli takımı düşünüyoruz' diyen kulüpler varsa da onlar yabancı sayılarını kendi kulüplerinde düşük tutarlar. Yerli futbolcuya daha çok forma şansı verirler. Ben kendi adıma bu yabancı sayısının serbestliğinden memnun olduğumu söyleyebilirim."
- Kombine kart satışları
Ligin ilk haftasındaki Galatasaray maçında bilet fiyatlarını yüksek tutarak taraftarı kombine kart almaya yönlendirmek istediklerine dikkati çeken Mecnun Otyakmaz, "40 liraya kale arkası biletlerimizi sattık. Bunun sebebi de 80 liraya bütün sezonu izleyecek kombine biletlerini almaları yönünde teşvik etmekti. 'Bir maç için 40 lira vermeyin 80 lira verin bütün maçları izleyin' mesajı verdik" şeklinde görüşlerini aktardı.
Bu mesajın kısmen alındığını ancak arzu ettikleri sonuca ulaşamadıklarını ifade eden Otyakmaz, "Kombine fiyatlarını bu yıl çok makul tuttuk. Bu konuda taraftarımızın bir hassasiyet göstermesini önemle rica ediyorum. Artık takımımızda bir asist kralı, iki tane de gol kralı var. Daha keyifli futbol oynayacağımız bir sezon olacak. Taraftarımızın da bu Sivasspor'dan mahrum olmamasını istiyorum. Stadımızı dolduralım, zaferlere ve başarılara birlikte koşalım istiyorum" şeklinde konuştu.
Geride kalan sezonda kırmızı-beyazlı ekibin hakem hatalarından çok etkilendiğini dile getiren Otyakmaz, hataların azaldığı bir sezon ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...