Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlam: "transferler bitiyor"

/ Kaynak: DHA
Sağlam: "transferler bitiyor"

SPOR Haberleri  / DHA

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçeli Miroslav Stoch'un dışında orta sahaya bir oyuncunun daha transfer edileceğini açıkladı.

Ertuğrul Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine, "Şehit askerlerimize rahmet diliyorum" diye başlayan Ertuğrul Sağlam, daha sonra ligin ilk haftasında 1-0 mağlup oldukları Trabzonspor maçını değerlendirdi. Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle konuştu: nbsp;
"Sezona iyi başlangıç yapmak için geçtiğimiz hafta Trabzon deplasmanında oyuncularımız elinden gelen mücadeleyi gösterdiler. Kazanabileceğimiz, mağlubiyet hak etmediğimiz bir mücadelenin sonunda istemediğimiz bir şekilde Trabzon deplasmanından eli boş döndük. Hiçbir aman oyuncumuz gitti, yeni gelenler gelmedi, oynayacaklar oynamadı gibi mazeret üreten birisi olmadım. Biz o gün daha iyi şeyler yapabilirdik. Ama şunu yaptık, oyuncularımız hiçbir zaman maçtan kopmadılar. önde eksiklerimiz olmasına rağmen net pozisyonları değerlendiremedik. Yemememiz gereken bir gol yedik ve maalesef puan alamadık."


"TRANSFERİ TAMAMLIYORUZ"
Artık Trabzonspor maçını bir kenara koyduklarını ve Gaziantepspor maçına konsantre olduklarını belirten Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:
"Gaziantepspor'la taraftarımızın önünde sezonun açılışını yapacağız. Yeni gelen arkadaşlarımız oldu. Kadroya sonradan katılanlar oldu. Trabzonspor maçından sonra katılanlar oldu. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Orta alan için ikinci iyi arkadaşımızın da sonuçlanmasını bekliyoruz. Her şey istediğimiz gibi gelişirse bugün transferi tamamlarız. Bundan sonra bu kadronun birbiri ile uyumu, adaptasyonu sağlayacak çalışmalar yoğunluk vereceğiz." nbsp;


"TARAFTARLARI BEKLİYORUM"
Ertuğrul Sağlam, Gaziantepspor karşısında taraftarlarının oluşturacağı güzel atmosferde keyifli bir karşılaşma oynayarak sezonun ilk galibiyetini almak istediklerini anlatırken de şöyle dedi:
"Taraftarın gururla izleyeceği, takım kazanırken de kaybederken de herkes tarafından alkışlanacak, gerek saha içi gerek saha dışı prensipleri ile bu takım davranışları ve söylemleri ile de herkesin parmakla gösterdiği bir takım olacağız. Bu konuda tavizimiz olmamıştır. Şu anda Türk futbolunda öne çıkarılması gereken konu da budur. Gaziantepspor maçı kolay olmayacak. Onlar geçen hafta 10 kişi oynamalarına rağmen çok iyi mücadele ettiler. Şanssız bir mağlubiyet aldılar. Onlar da iyi bir başlangıç yapmak isteyecekler. Dolayısıyla bu doğrultuda kıyasıya mücadele eden bir takım olacaklar. Biz tabi ligin üst sıraları için mücadele eden, futbol kamuoyunun beklentisi olan bir takım olduğunu biliyoruz. Her hafta performansı artan ve iyi bir yere gelen takım olmayı amaçlıyoruz."


"NECİD ÇALIŞMALARA BAŞLADI"
Yeni transferlerinden Tomas Necid'in sakatlığının geçtiğini, takımla birlikte çalışmaya başladığını açıklayan Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hafta sonunda Necid'den faydalanacağız. Sutter ile ilgili şanssız bir dönem yaşıyoruz. Eksilen oyuncularımızın yerine katılanların adaptasyonu, uyumu ile alakalı çalışıyoruz. Direk oynayan oyuncuların ayrılması ve yeni oyuncu katma kolay değil. Dünyanın her yerinde takımlar böyle durumlarda süre istiyorlar. Biz tabi biraz daha bu süreci en az zaman dilimi içinde halledip inşallah iyi bir takım olacağız. Bursaspor'u sevenlerin, Bursaspor'a gönül verenlerin bu doğrultuda takımlarına yardımcı olması en büyük beklentimiz."


"CUCAK'TA SORUN YOK"
Cucak'ın oynamaması için bir şu anda olumsuzluk olmadığını, hazır durumda olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, oynatmayı düşündüğünü anlatırken şöyle konuştu:
"Stoch'la alakalı ufak pürüzler, bazı prosedürler var, onların hallolmasını bekliyoruz. Bellucshi ile görüşmede ben de vardım. İkna oluyor gibi olmuştu ama sonradan gelmedi. Takımında da hala oynayamıyor, lisansı çıkmadı. Daha sonra ayrılanlarda inanın şunu yapmak istedik, bu oyuncuları takımımızda tutalım, çok fazla fire vermeyelim istedik. Şunu gördük ki bu arkadaşlarımızın yeni takımları ile imza atarken de bunu açıkça dile getirdiler, olmak istedikleri ve mutlu oldukları yerdeler diye açıklama yaptılar. Mukavelelerinizi iyileştirelim, sözleşmelerinizi yenileyelim dedik ama ısrarla Bakambu da dahil Bursaspor'da oynamak istemediklerini söylediler. Bunun bir çok sebebi olabilir. Bir takımda oynamak istemeyen bir oyuncuyu zorla tutamıyorsunuz, tutmamak da lazım. Onlar gittiler. Onların yenine yeni takviyeler yapmak istedik. Sonuçta bu değişimler istemeyerek de olsa yaşandı. Sayı olarak fazla bir değişiklik oldu. Bunun sıkıntıları olacak. Ama ben yürekten inanıyorum, bu takım çok iyi bir takım olacak. Aldığımız oyuncular da çok kaliteli ve kariyerli oyuncular, karakterli oyuncular."
Ertuğrul Sağlam, kadro kalitesi ve oyuncu kalitesi itibariyle geçen seneki takımdan bazı noktalarda daha kaliteli bir takım haline geldiklerini belirtti, "Tabi ki takım olunması, uyum içinde olması, adaptasyonu zaman alacak. Ama ben 3 hafta 5 hafta demeyeceğim. Bu süreci en kısa zaman içinde tamamlayacağız" dedi.


"MUTLU TOPÇU 20 YILLIK ARKADAŞIM" nbsp;
Ertuğrul Sağlam, Gaziantespor teknik direktörü Mutlu Topçu ile ilk kez karşılaşacakları konusunda da şunları söyledi:
"Herkes herkesi en iyi şekilde tanıyor. Geçen hafta lisansını çıkartamadığı oyuncular vardı. Bu hafta onlar da gelecek. Mutlu Topçu ile yaklaşık 20 yıllık dostluğumuz var. 10 yıl da birlikte antrenör olarak çalıştık. Ona da Süper Lig hayatında başarılar diliyorum. Profesyonellikte bunlar var. Ülkeye mesaj vermek istiyorum. Futbolun içinde olan paydaşların birbirine saygı gösterdiği bir lig olsun istiyorum."

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...