Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CAS'dan son dakika 'şike' kararı

CAS'dan son dakika 'şike' kararı

SPOR Haberleri

UEFA'dan sonra CAS da 'Telefon görüşmesi şike demek değil' kararını aldı. Karar ortalığı karıştırdı.

UEFA, şike davasında yargılanan Olympiakos Başkanı Marinakis nedeniyle Panathinaikos'un yaptığı başvuruyu reddederken, CAS'tan da olumsuz cevap çıktı. Yunan basını polis tapelerinin yeterli bulunmadığı, savcı iddianamesinin iddia boyutunda olduğunu yazdı. Skorer'de yer alan habere göre, Yunanistan'da 2011 yılında patlak veren, 6 Nisan 2015 tarihinde de savcı Aristidis Korreas'ın hazırladığı 173 sayfalık iddianameyle yeni bir şekil alan şike davasında yargılanan Olympiakos Başkanı Evangelos Marinakis nedeniyle Panathinaikos'un UEFA'ya yaptığı başvurunun ardından CAS'tan da olumsuz cevap çıktı. Geçen sezon Yunanistan Süper Ligi'ni ikinci sırada bitiren Panathinaikos, ligi zirvede tamamlayan Olympiakos'un davasını gösterip, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmayı talep etti. UEFA'dan 'hayır' cevabını alan Yunan kulübü, 20 Temmuz 2015 tarihinde CAS'a gitti.
OLYMPIAKOS DEVLER LİGİ'NDE
21 Ağustos 2015 tarihinde sonuçlanan davanın kararı dün CAS'ın resmi sitesi üzerinden açıklandı ve Olympiakos'un yarın yapılacak kur'a çekiminde yer alacağı yazıldı. Olympiakos'un Devler Ligi'nde mücadele etmesinde herhangi bir sakınca bulunmadığı aktarıldı. Yunanistan'da yayın yapan Soccerplus.gr sitesinin özel haberine göre, Panathinaikos'un başvuru sırasında detaylıca hazırladığı polis tapeleri, savcı iddianamesi ve gazete küpürleri hem UEFA hem de CAS kanadında net bir sonuç vermedi.
KESİN DELİL YOK nbsp;
Mahkemenin sonuçlanmamasından dolayı kararın bu yönde çıkarıldığı bildirildi. 'Yeterli inandırıcılık' olana kadar kesin delillerin beklendiği dile getirildi. Ayrıca Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan giden belgelerde polis tapelerinin 3. şahısların konuşmasından dolayı yeterli bulunmadığı, savcı iddianamesinin kesin sonuca varmadığı ve halen iddia boyutunda olduğu anımsatıldı. Gazete, internet ve televizyon küpürlerinin ise resmi bilgiler olarak görülmediği kaydedildi.
FENERBAHÇE TARAFTARI KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Fenerbahçe 2012-13 sezonu sonunda UEFA ve CAS kararı ile 2 yıl Avrupa kupalarından men eden edilmişti. Sarı-lacivertli taraftarlar UEFA'nın Olimpiakos kararına 'çifte standart' diyerek tepki gösterdi.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...