Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

A Millilerde hedef Olimpiyatlar

/ Kaynak: İHA
A Millilerde hedef Olimpiyatlar

SPOR Haberleri  / İHA

Furkan Aldemir, Avrupa Şampiyonası'nda ilk hedeflerinin Olimpiyat Oyunları için elemelerde yer almak olduğunu söyledi.

2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takımı'nın NBA patentli oyuncularından Furkan Aldemir, turnuva öncesi Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesine değerlendirmelerde bulundu.

"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA DOĞRU İYİ SİNYALLER VERDİK"

Hazırlık kamplarını geride bıraktıklarını belirten Furkan Aldemir, "İtalya'da daha çok fiziksel anlamda çalışmalarda bulunduk. Orada Can Maxim'in sakatlığı bizi üzdü. Bizim en istemediğimiz şey de sakatlık. Onun dışında Allah'a şükür ciddi bir sakatlık yaşamadık” şeklinde konuştu.

Hazırlık karşılaşmalarının kendileri için önemli olduğunu söyleyen Aldemir, “Bu karşılaşmaların bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yeni bir takım olduğumuz için beraber oynadıkça ve birlikte zaman geçirdikçe daha iyi duruma geleceğimizi biliyoruz. Son katıldığımız Akropolis Turnuvası'nda iyi oynadığımızı düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'na doğru biraz daha iyi sinyaller verdik” ifadelerini kullandı.

"İLK HEDEF OLİMPİYAT OYUNLARI İÇİN ELEMELERDE YER ALMAK"

2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda zorlu bir grupta yer aldıklarını vurgulayan Aldemir, “İyi takımlara karşı oynayacağız. Takım olarak da rakiplerimizin ne durumda olduğunun bilincindeyiz. Ancak bizim de artık sistemimiz oturdu ve herkes de görevini iyi bir şekilde biliyor. Herkes ne yapmasının gerektiğinin farkında. Gençliğimizin verdiği enerji ve tecrübeleri oyuncuların da bilgisiyle iyi mücadele ortaya koyarsak bizim yenemeyeceğimiz bir takım yok. İyi bir takım olduğumuza inanıyorum” diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda ilk hedeflerinin Olimpiyat Oyunları için elemelerde yer almak, daha sonra da madalyaya uzanmak olduğunu belirten genç oyuncu, “Açıkçası bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Mücadele eden, inançlı bir takıma sahibiz. Türk halkı bize güvensin. Desteklerini ve dualarını eksik etmesinler” dedi.

"SAHADA YAPMAM GEREKENLERİ İYİ BİLİYORUM"

Gurbetçi vatandaşların Almanya'da kendilerine yoğun bir destek vereceğine inandığını da kaydeden 24 yaşındaki oyuncu, son olarak kendi performansını şu şekilde değerlendirdi:

“Yoğun bir yaz dönemini ­geride bıraktım. Lig tamamlandıktan sonra yeniden Amerika'ya döndüm ve yoğun bir yaz dönemi geçirdim. Sonrasında yeniden buraya geldim. Biraz yoğun oldu, onun getirdiği yorgunluk var. İlk maçlarda bu nedenle çok da hazır olduğumu düşünmüyorum. Ama ben sahada yapmam gerekenleri iyi biliyorum. Sonuçta daha önce Ergin Ataman ile birlikte çalışmıştım. Onun da benden beklentilerini biliyorum. Sahada görevimi en iyi şekilde yapıp takımıma yardımcı olmak istiyorum. İnşallah ben de herhangi bir aksilik yaşamadan Avrupa Şampiyonası'nda bayrağımız ve ülkemiz için güzel şeyler yapacağım.”

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...