Grosskreutz Galatasaray'da

Grosskreutz Galatasaray'da

SPOR Haberleri

Galatasaray transferdeki suskunluğunu son gün bozdu ve Borussia Dortmund'dan Kevin Grosskreutz'u renklerine bağladı.

Transfer sezonunun suskun takımı Galatasaray son 24 saatte düğmeye bastı ve Borussia Dortmund'dan Kevin Grosskreutz'u kadrosuna kattı. Esas mevkisi sol açık olan ve sağ kanat, sağ bek başta farklı alanlarda görev yapabilen 27 yaşındaki futbolcu, dün İstanbul'a geldi. Ayağının tozuyla sağlık kontrolünden geçen Grosskreutz, 3 yıllık sözleşme imzaladı. Dortmund ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan futbolcu için Galatasaray'ın 1 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi. 


DAHA ÖNCE MESAJ YOLLADI 
Kevin Grosskreutz, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund ile geçtiğimiz sezon oynadığı maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Sarı-kırmızılıların Türkiye'de UEFA Kupası almış tek takım olduğunu ifade eden Alman futbolcu, "Galatasaray dünyaca tanınan, önemli bir marka. Bunu Almanya'daki Türk arkadaşlarımdan çok iyi biliyorum. Büyük taraftar gücü var" ifadelerini kullanmıştı. Almanya'da Türk mahallesinde büyüdüğünü ifade eden Grosskreutz, Galatasaray'a transferi sorulduğunda da "Neden olmasın?" demişti. Bu arada Galatasaray ile Borussia Dortmund'un milli maç arasında bir hazırlık maçı yapmak için de anlaştıkları ifade edildi.


ŞAMPİYON - KALECİ - DÖNERCİ
2009 yılından bu yana B. Dortmund forması giyen Kevin Grosskreutz, Dünya Kupası şampiyonluğunun yanı sıra 2 kez de Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. 2013 yılında Borussia Dortmund ile Hoffenheim arasında oynanan maçta kaleye geçen Grosskeutz, penaltı atışını kurtarmış ve kahraman ilan edilmişti. Kevin Grosskreutz, 2014'te bir kebapçıda tartıştığı 3 Köln taraftarına yediği acılı döneri fırlatmıştı ve bu davranışı olay olmuştu. Daha sonra 'Kevin döneri' diye menü hazırlanırken Alman futbolcu, "Toplum içinde insanların suratına döner fırlatmamak lazım" demiş ve özür dilemişti.


BİR GÖRÜŞ - HÜSEYİN ÖZKÖK: SAKATLIĞINI ATLATTI
Galatasaray, Kevin Grosskreutz'u transfer ederek ihtiyacı olan her yerde kullanabileceği bir futbolcuya sahip oldu. Savunmaya yönelik orta sahanın her yerinde rahatlıkla oynayan Alman oyuncu, Dortmund'da ihtiyaç olduğunda Klopp tarafından sol bekte de kalede de kullanıldı. Hücum yönü de oldukça kuvvetli olan 27 yaşındaki oyuncu, kanat hücumlarında da hem sağda hem solda çok başarılı işler yapabiliyor. 2014 Dünya Kupası öncesi Dortmund'da sağ kanat savunucusu Lukasz Piszczek'in sakatlanması sonrası Klopp tarafından bu mevkide görevlendirildi ve gösterdiği mükemmel performans ile Löw, Grosskreutz'u 23 kişilik Brezilya kadrosuna dahil etti. 2011 ve 2012'deki şampiyonluklarda takımı Borussia Dortmund'a büyük katkı sağlayan Alman oyuncu, geçen sezonun yarısında çeşitli sakatlıklardan dolayı forma giyemedi. Bu sezon sağlığına kavuşmasına karşın yeni teknik direktör Thomas Tuchel'in planlarında yer almadığı için Dortmund'dan ayrılma kararı alan Alman yıldız ile Galatasaray, uzun yıllar yararlanabileceği alt yapısı ve karakteri sağlam bir oyuncuyu transfer etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...