Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

La Liga'nın en pahalısı Arda Turan

/ Kaynak: AA
La Liga'nın en pahalısı Arda Turan

SPOR Haberleri  / AA

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekipleri, 2015-16 sezonunda transfere 565 milyon avro harcayarak ülkede yeni bir rekora imza attı.

Toplam 20 takımın mücadele ettiği La Liga'da 2015-16 sezonunda transfere kulüpler toplamda 565 milyon avro harcama yaptı. İspanya'da bu sezonun en pahalı transferi ise bonuslarla 41 milyon avroluk bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid'den Barcelona'ya geçen Arda Turan oldu.
İspanyol basını, ülkenin yaşadığı ekonomik krizden çıkmaya başlamasının transfere yapılan rekor harcamayla bağlantısı olduğu değerlendirmesini yaptı. La Liga'da en çok harcamanın yapıldığı önceki rekor, Thierry Henry, Diego Forlan, Arjen Robben, Pepe gibi futbolcuların lige katıldığı 2007-08 sezonu olmuştu.
- Transfer şampiyonu Valencia
Valencia, toplamda 142 milyon avro ile transfere en çok yatırım yapan kulüp olarak dikkati çekti. İspanyol temsilcisi, bu sezon kadrosuna Rodrigo (30 milyon avro), Negredo (30 milyon avro), Abdennour (25 milyon avro), Andre Gomes (15 milyon avro), Cancelo (15 milyon avro), Santi Mina (10 milyon avro), Aderlan Santos (10 milyon avro), ve Ryan'ı (7 milyon avro) kattı.
Arda Turan, Mario Mandzukic, Toby Alderweireld, Miranda, Raul Jimenez ve Raul Garcia gibi futbolcularını satarak kasasına 108 milyon avro sokmasına rağmen 121 milyon avro harcayan Atletico Madrid ise La Liga'da transfere en fazla bütçe ayıran ikinci kulüp olarak öne çıktı.
İspanyol temsilcisi Jackson Martinez (35 milyon avro), Vietto (20 milyon avro), Carrasco (15 milyon avro), Savic (12 milyon avro + Mario Suarez), Mensah (10 milyon avro), Kranevitter (8 milyon avro) ve Santos'u (5 milyon avro) kadrosuna dahil etti.
İspanya'da transferlere en çok harcama yapan diğer kulüpler ise Real Madrid (89 milyon avro), transfer ettiği futbolcuyu ocak ayına kadar oynatma yasağı bulunan Barcelona (58 milyon avro), Villarreal (42 milyon avro), Real Sociedad (23,2 milyon avro) ve Sevilla (20 milyon avro) oldu. Rayo Vallecano, Eibar, Sporting Gijon ve Getafe gibi La Liga'nın ekonomik yönden zayıf kulüpleri ise transferlerinde 1 milyon avronun üzerinde harcama yapamadı.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...