Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamzaoğlu'ndan Grosskreutz açıklaması

/ Kaynak: AA
Hamzaoğlu'ndan Grosskreutz açıklaması

SPOR Haberleri  / AA

Hamzaoğlu, Alman oyuncu Kevin Grosskreutz'a lisans çıkaramamalarının, kendi planları açısından büyük bir sorun olmadığını söyledi.

TRT Spor'a açıklamada bulunan Hamzaoğlu, Grosskreutz'un yaklaşık 2 aydır takip ettikleri ve görüştükleri bir oyuncu olduğunu belirterek, "Son güne kalmasının nedeni Melo'nun son gün gitmek istemesi ve aslında transferi düşünmediğimiz zamanda tekrardan hamle yapma ihtiyacımızdı. Onun için Kevin'ı acilen Almanya'dan buraya getirdik. Aynı gün Melo, Telles, Dzemaili ve Lucas'ın gidişiyle yoğun bir süreç yaşandı. O yoğunluktan dolayı bir hata oluştu" diye konuştu.
Grosskreutz'un Inter'e transfer olan Felipe Melo'nun alternatifi olmadığını aktaran Hamzaoğlu, şöyle devam etti:
"Sorun değil. Planlarımızda çok büyük bir değişiklik olmadı. Zaten transfer yapmayacağız diye hazırlıklarımızı yapmıştık. Melo gitti. Kevin'ı onun yerine almadık. Farklı alternatifler için düşünmüştük. Her yerde oynayabilen bir oyuncu. Sadece bu sezon için düşündüğümüz bir oyuncu değil. İleriye dönük düşündüğümüz birisi olduğu için transferini istedik ama sorun değil. Ocakta aramıza katılacak."
Hamza Hamzaoğlu, Kevin Grosskreutz'un haricinde 24 kişilik kadroya sahip olduklarını vurgulayarak, "Kevin, bizim için önemli eksik ama her şeyin sonu değil. Biz bu kadro ile hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yapacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
FIFA'nın ret kararına itiraz edeceklerini dile getiren Hamzaoğlu, "Bundan sonra başvurumuz olacak ama olumlu bir sonuç alır mıyız alamaz mıyız bilemiyorum. Biz almayacağımızı düşünerek hazırlanacağız. Alırsak Kevin da ekstra bir oyuncu olarak aramıza katılacak. Ocak ayına kadar takımla antrenmanlara çıkacak" şeklinde görüş belirtti.
- "Melo ve Telles'in yerini doldurabileceğimizi düşünüyoruz"
Hamza Hamzaoğlu, transfer sezonunun son gününde İtalyan ekibi Inter'e transfer olan Felipe Melo ve Alex Telles'in yerlerini dolduracaklarını söyledi.
Sezon başında planlarını Melo'nun gitmesi üzerine kurduklarını aktaran sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, şöyle devam etti:
"Melo gidecek diye kadromuzu farklı bir şekilde oluşturmuştuk. Fakat kalmaya karar verdiğinde kadroya aldık. Son gün Inter'den teklif gelince gitmek istediğini söyledi. Gitmek isteyen oyuncuyu asla kadroda tutmam. Telles de kendisi gitmek istedi. Melo'nun yerini doldurabileceğimizi düşünüyoruz. Kulübümüz açısından karlı bir transfer oldu. Alex'in gitmesine de yerini Carole, Hakan ve Olcan ile kapatabileceğimize inandığımız için izin verdik."
Geçen sezon elde ettikleri başarıların ve futbolcuların emeklerinin çok çabuk unutulduğunu savunan Hamzaoğlu, "Sezon bitti ve ardından transfer konuşulmaya başlandı. Yeni hayaller peşinde koşulmaya başlandı ama ayaklarımız yere sağlam basmalı. İstemediğimiz hiçbir oyuncu alınmadı ya da razı olmadığımız hiçbir oyuncu gitmedi. Bu konuda başkanımız Dursun Özbek'e ve yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Takımımızla ilgili planladığımız her şeyde bize yardımcı oldular" şeklinde konuştu.
- "Kulübüm ve camiam için çok üzülüyorum"
Hamzaoğlu, tüm camianın kendilerine karşı olduğu yönünde bir algı oluşturulduğunu savunarak, bu duruma üzüldüğünü söyledi.
Sosyal medyada yer alan eleştirilere katılmadığını kaydeden genç teknik adam, şunları dile getirdi:
"Ben kendim için çok üzülmüyorum. Kulübüm ve camiam için üzülüyorum. Bütün camia bize karşıymış gibi bir algı oluşturuluyor. Buna katılmıyorum. Çok olumlu geri dönüşler de alıyoruz. Elde edilen başarıların kıymetini bilen bir camiamız var. Sosyal medyadaki insanların yönlendirmesine kendimizi kaptırmış gidiyoruz. Herkes etkileniyor. Aslında büyük bir kesim her şeyin farkında. Bize inanılmaz destek oluyorlar. Tribünlerden taraftarın desteğini aldığımız gün bunu da herkes görecek."
Taraftarın başarıda en büyük etken olacağına değinen Hamzaoğlu, "Unutulmasın biz, 4 yıldızlı tek takımız. Ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler geçen sezonu 3 kupayla kapattık. Eleştirilerden vazgeçip, yapıcı ve destekleyici bir tavır takınmalıyız. İşimiz kolay değil ama Galatasaray her zaman zoru başarmıştır. Bu sezon yine başarılı olacağız ve taraftarımız da bizi en çok destekleyen unsur olacak" şeklinde görüş belirtti.
- "Kolay bir grup değil"
Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid, Benfica ve Astana ile yer aldıkları grubun kolay olmadığını belirtti.
Rakiplerinin kadro istikrarı olduğuna vurgu yapan Hamzaoğlu, "Kolay bir grup değil. Kağıt üzerinde kolay görünse de ki bana göre değil, başaramayacağımız bir grup değil. Kendimize inanıp, değerlerimize sahip çıkarsak birçok şeyi başarabiliriz. İlk maçı Atletico Madrid ile sahamızda oynamamız iyi bir fırsat ama kolay bir rakip olmadıklarının farkındayız" ifadelerini kullandı.
Benfica'nın farklı bir oyun tarzı olduğunu anlatan Hamzaoğlu, "Benfica, daha çok hızlı hücumu seven bir takım. Farklı bir oyun anlayışı içinde dikkatli olmamız gerekecek. Kendi futbolumuzu oynayacağız ama rakibimizin de güçlü olan taraflarını düşünüp önlemlerimizi alacağız. Astana da bu grubun sürpriz takımı. Zaman zaman sürpriz sonuçlara imza atabilirler. Hafife alınacak bir durum yok. Aslında zor bir gruptayız ama alnımızın akıyla bu gruptan çıkmaya çalışacağız" diye konuştu.
Genç teknik adam, Burak Yılmaz ile aralarında sorun olduğu yönündeki haberlerin gerçek olmadığını belirterek, "Burak bizim gol yollarındaki en önemli oyuncumuz. Burak ile bir sorunum yok. Daha verimli olması için çaba gösteriyorum. İnşallah bundan sonra çok farklı bir Burak sahada olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Sezonun ilk 2 haftasında hatalı goller yiyen kaleci Fernando Muslera'ya destek veren Hamzaoğlu, şöyle konuştu:
"Hatalar olabilir. Muslera ile ilgili herhangi bir teklif gelmedi. Zaten bırakacak durumumuz da yok. Muslera'yı isteselerdi göndermezdik zaten. Bizim ligde, Şampiyonlar Ligi'nde ve kupada hedeflerimiz var. O hedeflerden vazgeçmiş değiliz. Yediği goller bence çok normal. Herkes gibi o da hata yapacaktır. Muslera iki maçta talihsiz goller yedi. Benim için önemli değil. Muslera, yine bizim Muslera. Çıkıp yine takımımıza olumlu şekilde katkı sağlayacak."
Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'in sözleşmesinin uzatılacağını anlatan Hamzaoğlu, "Sneijder ile görüşüp sözleşmesini uzatacağız. Onunla ilgili bir sıkıntı yok. Takımı sahiplenen bir karaktere sahip" ifadesini kullandı.
UEFA Şampiyonlar Ligi öncesinde taraftardan destek isteyen Hamzaoğlu, "Bu camia kenetlenince neler yapabileceğini daha önce gösterdi. Amacımız Şampiyonlar Ligi'nde en iyi noktaya varabilmek. Bu sezon mu olur, birkaç sezon sonra mı olur bilmiyorum ama hedefimiz, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yakalamak" diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...