Grosskreutz skandalında inanılmaz detay…

Grosskreutz skandalında inanılmaz detay…

SPOR Haberleri

G.Saray'ın itirazını reddeden FIFA, “Kontratta her iki taraf da imza atmamış, dökümanlar doğru zaman ve formatta yüklenmedi” açıklamasıyla camiayı şaşırttı

Transferin son günü Borussia Dortmund'dan Kevin Grosskreutz'u İstanbul'a getirip resmi sözleşmeyi imzalayan Galatasaray, evrakları FIFA'ya bir dizi yanlışlıklar çerçevesinde gönderdiği için bu futbolcudan ocak ayına kadar faydalanamayacak olmanın sıkıntısını yaşıyor. Sarı-kırmızılıları sarsan Kevin Grosskreutz skandalının detayları gün ışığına çıkmaya başladı. Galatasaray, yeni transfer için geçtiğimiz gün FIFA'ya başvurmuş ancak olumsuz cevap almıştı. FIFA Futbolcular Statüsü Komitesi'nin hem Galatasaray'ın hem de TFF'nin Galatasaray kulübü adına yaptığı başvuruda iki farklı gerekçeden dolayı onayın verilmesinin mümkün olmadığına vurgu yaptı. FIFA, itiraza ve talebe karşılık gönderdiği yazıda, “Galatasaray, her ne kadar TMS (Oyuncu Eşleştirme Sistemi)'nde gerekli adımları izlemiş ise de sisteme gerekli dökümanları zamanında ve doğru formatta yüklemediği gözlenmiştir” sözlerine yer verdi.
İmza temel unsurdur…
Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu'nun Galatasaray adına Grosskreutz'le ilgili Uluslararası Transfer Sertifikasını Almanya Futbol Federasyonundan istemesinin mümkün olmadığı vurgusu yapılarak, “'Oyuncu kontratı'; ne oyuncu, ne de Galatasaray'ın imzasını taşımamaktadır. Aynı zamanda, 'transfer anlaşması' olarak yüklenen belge de, Galatasaray kulübünün imzasını taşımamaktadır. 'Oyuncu kontratı' geçerliliği için bütün tarafların imzasının olması temel unsurdur” denildi. Bu durumda kulübün sadece oyuncunun pasaportunu doğru yüklediği bunun dışında sisteme taranarak yüklenmesi gereken diğer iki evrakın yanlışlığından dolayı onay alınmadığı ortaya çıkmış oldu.
ASLAN?ŞUT?ÇALIŞTI
Galatasaray, Mersin İY maçının hazırlıklarına dün gerçekleştirdiği antrenmanla devam etti. Isınma hareketleri ile başlayan antrenman, çabukluk ile kuvvet çalışmasıyla devam etti. Son bölümde ise oyuncular özel şut çalışması yaptı. İspanya U21 Takımı'na davet edilen Jose Rodriguez, milli mesainin ardından takımla antrenmana katıldı. Sarı-kırmızılılar bu sabah saat 10.30'da U21 takımıyla bir hazırlık maçı oynayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...