Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollanda yıkıldı! Oğuzhan'ın golünde müthiş tesadüf

Hollanda yıkıldı! Oğuzhan'ın golünde müthiş tesadüf

SPOR Haberleri

Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup, kariyerinin en anlamlı golünü, Türk Milli Takımı formasıyla Hollanda'ya attı.

Sezona formda başlayan ve bunun sonucunda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a davet edilen Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup, Hollanda karşısında hayatının en anlamlı golünü attı.


8. dakikada Arda Turan'ın nefis ara pasında rakip savunmanın arkasına sarkan Oğuzhan, kalesini terkeden Cillessen'in üzerinden aşırtıp, Türk Milli Takımı forması altındaki ilk golünü kaydetti.


Bu golü ilginç kılan olay ise Oğuzhan Özyakup'un futbol eğitimini Hollanda'da almış olması. 23 Eylül 1992'de Hollanda'nın Zaandam kentinde dünyaya gelen Oğuzhan, futbol eğitimini AZ Alkmaar Kulübü'nün alt yapısında aldı. 2011'de İngiliz devi Arsenal'e transfer olan yıldız oyuncu, 2012'de Beşiktaş'a geldi.

Hollanda yıkıldı! Oğuzhan'ın golünde müthiş tesadüf


Alt yapı seviyelerinde Hollanda milli takımlarında forma giyen Oğuzhan Özyakup, U17 ve U19 takımlarında kaptanlık yaptı.


Aynı şekilde Almanya'nın genç milli takımlarında kaptanlık yapan Nuri Şahin de, A Milli Takım formasıyla ilk golünü Almanya'ya atmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...