HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hidayet Türkoğlu: "Arkadaşlarıma güveniyorum"

Kaynak: İHA
Hidayet Türkoğlu: "Arkadaşlarıma güveniyorum"

SPOR Haberleri  / İHA

Hidayet Türkoğlu, "Ben arkadaşlarıma güveniyorum, bu gruptan üçüncü olarak çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu'na A Milli Basketbol Takımı'nın Avrupa Basketbol Şampiyonası'daki gidişatı, gruptaki konumu ve takımdaki genç oyuncular hakkında açıklamalarda bulundu.
 
"BU GRUPTAN ÜÇÜNCÜ OLARAK ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Hazırlık döneminden bu yana yükselen bir grafik çizdiklerine inandığını vurgulayan Türkoğlu, "Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçından itibaren de bunu sahada gösterdiler. Mücadeleleri olsun, istekleri olsun özellikle İtalya maçında herkes tarafından izlendi. İspanya maçı ise biraz daha faklıydı. İspanya kaliteli oyunculardan kurulu ve uzun yıllardır beraber oynayan bir ekip ve bir gün önce Sırbistan'a karşı aldıkları mağlubiyet onları kamçılamıştı. İnanılmaz bir şut yüzdesiyle bize nazaran daha başarılı bir maç çıkardılar. Gerçi zaten bizim kafamızdaki üç önemli maç İtalya, Almanya ve İzlanda maçları idi. Bizim amacımız gruptan çıkmak değil, sıralama olarak istediğimiz bir noktada çıkmak. Öbür gruba avantajlı geçmek istiyoruz. Bu akşam milli takımımız için çok önemli bir maç var. Her ne kadar Almanya ev sahibi de olsa ben inanıyorum ki bizi desteklemeye de binlerce Türk taraftarı gelecektir. Gerçi son iki maçta taraftar ilgisi yönünden hayal kırıklığı yaşadığımızı itiraf etmem gerekiyor. Yine de bu maçta tribünlerin dolu olacağına inanıyorum. Bu maçı kazandığımız takdirde grupta avantajlı bir konuma geçeceğiz. Kaybetsek de göstereceğimiz performans bile moral açısından daha iyi yerlere gelmemizi sağlayacaktır. Ben arkadaşlarıma güveniyorum, bu gruptan üçüncü olarak çıkacağımıza inanıyorum ve sonrasında da yolumuzun açık olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu akşam güzel bir galibiyet alarak moralimizi yerine getiririz" şeklinde konuştu.
 
"GENÇ OYUNCULARA ŞANS VERİLMESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"
Milli takımın dışarıdan bakılınca yıldızı olmayan bir takım gibi görünmesinin hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu vurgulayan yıldız oyuncu, "Kimse bizim oyuncularımız hakkında fazla bilgi sahibi değil ama bu bizim oyuncularımız için büyük bir fırsat. Kendi takımlarında yeterli süreler bulamayan oyuncular milli takımda buldukları süreleri çok iyi değerlendiriyorlar. Melih Mahmutoğlu gibi, Göksenin gibi Furkan gibi gençler fırsatları değerlendirmek adına çok çalışıyorlar ve istikrarlı hareket ediyorlar. Benim hep üzerinde durduğum noktalardan biri zaten gençlere süre verilmesi. Kendi takımlarında fırsat bulamadıklarında burada ellerine geçen süreleri daha hevesli ve iyi değerlendiriyorlar. Doğal olarak bu durum bizim avantajımız haline geliyor. Ben eminim izleyen herkes gördüğü mücadeleden keyif alıyordur. Avrupa Şampiyonası'nda oynama fırsatı bulmak gençler için şöyle de önemli bir konu. Avrupa'dan ve Türkiye'den antrenörler tarafından izleniyorlar ve kendi takımlarındaki gelişimlerine de katkıda bulunuyorlar. Bunları göz önünde bulundurarak ben gençlere şans verilmesini çok önemsiyorum" değerlendirmesini yaptı.
 
"ALMANYA MAÇINDA AVANTAJLI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM"
Almanya'nın NBA'deki yıldız oyuncusu Nowitzki liderliğinde iyi bir basketbol oynadığını dile getiren deneyimli oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:
"Her ne kadar geçen gün Sırbistan'a kaybetseler de son saniyeye kadar mücadele ettiler. Öncelikle çok keyifli bir maç olacağı kesin, o yüzden maçın son saniyesine kadar kontrolün kimde olacağını bilemeyeceğimizi söylemem gerekiyor. Oyuncularımızın İtalya maçında göstermiş oldukları arzu, istikrar ve mücadeleyi göstermelerini bekliyorum. Bu durum onların maçı kolay kazanmalarını sağlayacaktır. İspanya maçının moralsizliği tamamen unutulmalı ve bu maça konsantre olunmalı. İki eşit seviyede takım karşı karşıya gelecek. Beklediğimiz seyirci faktörünü de düşünürsek avantajlı olacağımıza inanıyorum. Dün takımla beraber sokaklarda nereye gitsek herkes, "Yarınki maça geleceğiz" diyordu. İnşallah onların da desteği ile Türkiye iyi bir performans sergileyip, maçı kazanıp grupta avantajlı konuma gelecektir."

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...