İsmail Kartal bir konuştu pir konuştu

İsmail Kartal bir konuştu pir konuştu

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal, A Spor'da yayınlanan "Artı Futbol" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal, uzun süren sessizliğini bozdu. Kartal, A Spor'da canlı yayınlanan "Artı Futbol" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


İsmail Kartal, "Türkiye'de antrenörün ömrü bir maç veya iki maç. Her şey bir maça bağlı. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra 1-2 takım geldi, teklifler oldu ama yıpranmıştım. Ersun Yanal'dan sonra bir hazırlığım yoktu" dedi.


"3 Temmuz süreci olmasaydı Avrupa kupalarından en az birini kazanırdık"


3 Temmuz sürecinin Fenerbahçe'nin hızını kestiğini söyleyen İsmail Kartal, "Arkadaşlarımızla çok çalıştık, başarılı da bir sezon geçirdik. 3 Temmuz süreci olmasaydı Fenerbahçe her sezon şampiyon olurdu. Avrupa'da en az yarı final, çeyrek final yapardık. Bu süreç olmasa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kupalarından birini en az bir kez kazanırdık. Geçen sezon şampiyon olsak da olmasak da ayrılacaktım. Bunu başkana iletmiştim çünkü çok yıpranmıştım" şeklinde konuştu.


"Akhisar yenilgisi kırılma noktası oldu"


Geçen sezon Rize deplasmanından sonra Fenerbahçe kafilesinin uğradığı silahlı saldırıya da değinen İsmail Kartal, "Kurşunlanma olayı dünyada sadece Togo'da oldu. Avrupa'da da sadece bizde oldu. İlk anda anlamadık, ertesi gün farkına vardık. Futbol ailemizden hayatımızdan daha mı önemli, her yerde taşlanıyoruz dedik. Tüm takım beraber yemek yiyerek, eğlenceli antrenmanlar yaparak kurşunlanma olayını unutmaya çalıştık. Akhisar yenilgisi sportif anlamda kırılma noktası oldu. Trabzon beraberliği, üzerine kurşunlanma olayı derken koptuk. Tam işleri toparlayıp yoluna koymuşken bu kurşunlanma olayı oldu. İstatistik anlamda her alanda zirvedeydik. Keşke bitiricilik anlamında bir tane iki tane daha oyuncumuz olsaydı" ifadelerini kullandı.


"Emenike'nin kültür seviyesi biraz düşük"


Emenike hakkında görüşleri sorulan İsmail Kartal, "Emenike'yi tanımak lazım. Kalbi temiz bir çocuk. Biraz kültür seviyesi düşük" diye konuştu.


"Bu sezonki transferler geçen sene de olsun isterdim"


"Fenerbahçe skora ve oyuna etki edebilecek oyunculara sahip" diyen İsmail Kartal, "Geçen sene bu kadar çok değildi. Bugünkü transferlerden en az üç tanesinin geçen sene de olmasını isterdim. Bazılarını geçen sene de istemiştik" şeklinde görüş bildirdi.


Kadıköy'deki olaylı Beşiktaş maçı


İsmail Kartal, geçen sezon pek çok sorunu aynı maçta yaşadığı ve saha olaylarının damga vurduğu Beşiktaş maçıyla ilgili olarak, "Hiçbir antrenörün başına gelmeyecek olaylar benim başıma geldi. Bu da benim şanssızlığımdı. Maçtan önce Gökhan sakatlandı. Emenike formayı çıkardı ve gitmek istedi. Menajerimiz Hasan Çetinkaya, Emenike'ye 'Hem bizim için, hem kendin için, hem taraftarlar için oyna' dedi. 'Oynayamam hoca' dedi. Devreye kadar oynar ve en az bir gol atarsa taraftarla barışı sağlar, Emenike'yi kazanmış oluruz dedik. Devreye kadar oynadı. O arada Raul Meireles sakatlandı. Onu değiştirdik. Devre arası Emenike'yi değiştirdik. İkinci yarı başlar başlamaz Kuyt sakatlandı. Onu değiştirdik. Zor da olsa son dakikada kazandık" ifadelerini kullandı.


Alex olayında neler oldu?


Aykut Kocaman ile Alex arasındaki gerginlikte yaşananların neler olduğunu anlatması istenen İsmail Kartal, "Aykut Kocaman hakkındaki iddialardan önce onu iyi tanımak lazım. Aykut Hoca, Alex'e ben daha fazla koşan, takım oyunu oynayan, iki yönlü oynayabilen oyuncu istiyorum dedi. Alex varken top rakibe geçtiği zaman biz 10 kişi oynuyorduk. Aykut Hoca'nın taleplerine Alex evet demedi. Biz de daha fazla takım için oynayan oyuncuya ihtiyacımız var dedik. Aykut Kocaman'ın Alex'e set çektiğini düşünmüyorum. Alex konusunda çok yapıcı davrandı. Bunlar kolay kararlar değil, biz Emenike'ye 13 milyon Euro verdik, formayı çıkardı diye kenara koymak kolay değil" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...