Mascherano'ya vergi kaçırma suçlaması!

/ Kaynak: AA
Mascherano'ya vergi kaçırma suçlaması!

SPOR Haberleri  / AA

El Pais gazetesi, Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Mascherano'nun İspanyol Maliyesi'nden 1.5 milyon euroluk vergi kaçırdığını iddia etti.

Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Javier  Mascherano'nun imaj haklarıyla bağlantılı olarak İspanya'dan 1,5 milyon euro vergi kaçırdığı iddia edildi. 
El Pais gazetesinin verdiği haberde, savcılığın vergi kaçırmakla  bağlantılı iki ayrı suçtan Mascherano hakkında dava açacağı bildirildi. 
Haberde, İspanya Maliyesi'nin Mascherano'nun Portekiz'in Madeira  adasındaki serbest bölgeyi kullanarak vergi kaçırdığı yönünde bir Portekiz  televizyonun verdiği haber sonrasında harekete geçtiği öne sürüldü. Başlatılan  soruşturma sonrasında, Arjantinli futbolcunun Liverpool'da forma giydiği dönemde  Madeira ve Miami'de kurdurduğu iki şirket aracılığıyla vergi kaçırdığının ve  Barcelona'da oynarken de aynı yöntemi devam ettirdiğinin tespit edildiği ileri  sürüldü. 
Barcelona'ya 2010 yazında transfer olan Mascherano'nun 2011'de 587 bin 822 euro, 2012'de 968 bin 907 euro vergi kaçırdığı yazılırken, Arjantinli  futbolcunun hakkında soruşturma açılmasından sonra 200 bin euroluk faiz farkıyla  yaklaşık 1,5 milyon euroluk vergi borcunu ödediği ifade edildi. 
Tecrübeli oyuncunun, olası bir cezayı en az indirgemek için, söz  konusu borcu faiziyle birlikte ödediği öne sürüldü. 31 yaşındaki futbolcunun 2013  ve 2014 yıllarına ilişkin vergilerini de maliyenin belirlediği kriterlere göre  ödediği kaydedildi. 
Katalan ekibinin diğer Arjantinli futbolcusu Lionel Messi de benzer bir şekilde imaj haklarından dolayı 4,1 milyon euroluk vergi kaçırmakla  suçlanmıştı. Maliyeye 5 milyon eurodan fazla ceza ödemesine rağmen hakkında açılan dava süren Messi, vergi ile ilgili işlerini babasına ait bir şirket  üzerinden yürütürken Mascherano'nun şirketlerinin ise kendi adına olduğu  belirtildi. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...