Ergin Ataman'dan organizasyona eleştiri

Ergin Ataman'dan organizasyona eleştiri

SPOR Haberleri

EuroBasket 2015 ikinci turunda Fransa'ya 76-53 yenilen A Milli Basketbol Takımı başantrenörü Ergin Ataman, açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın ardından Pierre Mauroy Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, birden fazla ülkenin ev sahipliği yaptığı EuroBasket'in yeni sistemine değinerek, "FIBA'nın değişen sistemi nedeniyle son grup maçının ardından gece geç saatte uçak yolculuğuyla Lille'e gelmek zorunda kaldık. Ev sahibi takıma karşı oynayacağımız maç öncesi yaptığımız 45 dakika antrenman adil değildi. Belki stat, taraftar mükemmeldi ama turnuvanın arka planı iyi değildi. Organizasyon ve otel çok kötüydü" değerlendirmesinde bulundu.


Berlin'de oynanan grup karşılaşmalarının ardından şanssız bir şekilde 4'üncülükte kaldıklarını belirten Ergin Ataman, "Kenardan gelen oyuncuların sayı katkısında 35-13 ile çok geride kaldık. Fransa çok güçlü bir takım. İlk 15 dakika oyundaydık. Daha sonra hücumda istediklerimizi yapamadık, tempomuzu ve oyunu kaybettik. Fransa'yı tebrik ediyorum, turnuvanın geri kalanı için onlara başarı diliyorum" ifadelerini kullandı.


Millilerin genç basketbolcusu Furkan Korkmaz ise maça iyi başlamalarına rağmen büyük oyunculara sahip Fransa'nın ikinci çeyrekte ritm yakaladıktan sonra ne kadar güçlü bir takım olduğunu gösterdiğini belirtti.


FRANSA CEPHESİ
Fransa Milli Takımı Başantrenörü Vincent Collet de kenardan gelen oyuncuların yaptığı katkıya dikkati çekerek, "Sonradan oyuna dahil olan isimler, yalnızca hücumda değil, enerji olarak da bizi taşıdı. Oyun zamanlarını iyi paylaştık. Türkiye'nin maça iyi başlayacağını tahmin ediyorduk ama savunmamızı oturttuktan sonra oyuna hükmettik ve galip gelmeyi başardık" şeklinde konuştu.


Çeyrek finalde karşılaşacakları Letonya'nın tehlikeli bir takım olduğunu kaydeden Collet, maçın başından itibaren dikkatli oynamaları gerektiğini ifade etti.


Ev sahibi takımın skoreri Evan Fournier ise taraftarın yaşattığı atmosferi vurgulayarak, defansif olarak iyi bir iş çıkardıklarını, bu sayede rakibe az sayı imkanı tanıyıp galip geldiklerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...