Sofuoğlu, liderliğini sürdürmek istiyor

Sofuoğlu, liderliğini sürdürmek istiyor

SPOR Haberleri

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İspanya'da mücadele edeceği Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağında liderliğini sürdürmeye çalışacak.

Akyazı ilçesinde kendi adını taşıyan pistte hazırlıklarını sürdüren  Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor günler geçirmesine rağmen bütün  olumsuzlukları geride bırakıp, dünya şampiyonluğuna ulaşmak için mücadele  verdiğini söyledi.  
Sofuoğlu, zorlu bir süreçten geçtiğini ve kendisini son 1,5 aydır  antrenmanlara verdiğini belirterek, "Hiç çalışmadığım kadar çok çalıştım. Genel  klasmanda lider durumdayız. Son üç yarış, bu liderliği korumak gerekiyor.  Şampiyonluğa ulaşmaya çok az kaldı. Bu zorlu sezonun ardından şampiyonluğu  başarabilirsek bundan daha büyük şükür olmaz çünkü gerçekten sıkıntılı dönemler  geçirdim. 3 ay boyunca antrenmansız yarışlara çıktım. İlk defa bu yarış için  antrenmanlar yapıyorum. Özellikle 1,5 aydır hiç aralık vermedim, her gün çok sıkı  çalıştım" diye konuştu. 
Kondisyon ve moral olarak hazır olduğunu belirten Sofuoğlu, takımının  da İspanya yarışı için yeni bir motosiklet hazırladığına işaret etti. 
 
İspanya ve Fransa'da başarılı sonuçların ardından şampiyonluğa çok  yaklaşacaklarını dile getiren Sofuoğlu, şunları kaydetti:  
"Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle son günlerde  yaşanan olaylardan dolayı hiçbir Türk insanın mutlu ve moralli olması mümkün  değildir. Kendimi sadece antrenmana verdim. Aralıksız gece gündüz antrenmanlar  yapıyorum. Motosiklet dışında farklı antrenmanlar da yapıyorum. Bu antrenmanlar  sayesinde kendimi daha iyi hissediyorum. Çok iyi hazırlandım. Moralsiz günlerin  ardından bir şampiyonluğun benim ve Türkiye için güzel olacağına inanıyorum.  Avrupa'da yakalanan her başarı Türkiye için olacak. Yakaladığım başarılar eskiden  Kenan Sofuoğlu için, dünya şampiyonluğu peşinde koşan bir genç içindi ama bundan  sonrakiler ülkem için olacak." 
Sofuoğlu, yetiştirdiği motorcuların da çok hızlı olunduğunu ve ileri  ki yıllarda yakalanacak olan başarıların kendisi için ayrı bir onur olacağını  dile getirdi.  
Kariyerinin son yıllarını da şampiyonluklarla tamamlayıp, genç  motorcuların gelişmesine yönelik çalışmalar yapacağına işaret eden Sofuoğlu,  sözlerini şöyle tamamladı:  
"Türkiye'de çok başarılı sporcu kardeşlerim var. Onların başarıları  beni mutlu ediyor. Güreş alanında yakalanan dünya şampiyonluğu da beni çok mutlu  etti. Rabbim inşallah bana bu sezon dünya şampiyonluğunu, futbol takımımıza da  Avrupa elemelerine gitmeyi nasip eder. İnşallah spor açısından başarılı bir sezon  olur." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...