Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mourinho'dan o soruya sert cevap

Mourinho'dan o soruya sert cevap

SPOR Haberleri

Jose Mourinho, Devler Ligi'nde oynayacakları Maccabi Tel Aviv maçı öncesi basın mensuplarına sert tepki gösterdi.

İngiltere Premier Ligi'ne son 29 yılın en kötü başlangıcını yapan son şampiyon Chelsea'de menajer Jose Mourinho, Maccabi Tel Aviv maçı öncesi basın karşısına çıktı.
skorer'de yer alan haberde 52 yaşındaki teknik adam, basını 'sorun bulmakla' suçlarken, kendisine üçüncü sezon sendromu yaşadığı yönünde soru soran gazeteciye, "Aç Google'ı ve aptalca soru sormayı bırak. Hiç kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Hiçbir şey"yanıtını verdi.
Basın mensuplarına eleştiri
Geçen sezonu en yakın takipçisi Manchester City'in 8 puan önünde tamamlayan, ancak bu sezon geride kalan 5 maçta sadece dört puan alabilen Chelsea'nin soyunma odasında sorunlar olduğu yönündeki haberlere tepki gösteren Mourinho, "Her zaman aynı soruyu soruyorsunuz ve aynı tür yanıtı bekliyor olmalısınız. Gülebilir ve şaka yapabilirsiniz, ama bunun basit bir yanıtı var. İnsanlar çok çalıştığında bunun karşılığını alamadığında hayal kırıklığına uğrarlar. Böyle olması üzücü ve kötü sonuçları kabullenmek çok basit. Bu, futbol ve bazı sezonlara iyi başlamayabilirsiniz. Bunu kötü şans veya sakatlıklara bağlamak da çok kolay. İnsanların başka türlü problemler bulması çok üzücü ve bu sizin probleminiz" diyerek basın mensuplarını eleştirdi.
'Üç ay önce bu ülkenin en iyi menajeri bendim'
Tek sorunlarının iyi sonuçlar alamamaları olduğunu kaydeden Mourinho, "Bundan mutlu değiliz ve nasıl bir takım olduğunu biliyoruz. Diğer kulüpler için bir, iki, üç, dört, beş yıl öncesine gidip iyi sonuçlar bulmak zorundasınız. Bizim üç ay öncesine giderek iyi sonuçları görebilirsiniz. Üç ay önce bu ülkenin en iyi oyuncuları, en iyi menajeri ve en iyi takımı bizdik" diye konuştu.
"Bazı menajerlerin neden 5,6,7 veya 10 yıl kötü durumda kalamamasını sorabilir misiniz?" diyerek göndermede bulunan Mourinho, "Ben, son İngiltere şampiyonuyum, neden zor durumda olayım. Bence, bunun yanıtının nasıl olduğunu bilmemek sizin için iyi bir soru" ifadelerini kullandı.
Bir kadrosu olduğunu ve her zaman aynı 11'le oynamak zorunda olmadığını kaydeden Mourinho şöyle devam etti, "Bazı değişiklikler yapabilirim; ancak bundan bazı varsayımlar çıkarılabilir. Takımımda bazı değişiklikler yaptığımda, Azpilicueta'yı aldığımda onunla problemim olduğunu, Terry'yi aldığımda da bu kez Terry'yle veya aynı şeyi Fabregas'la yaptığımda onunla sorunum olduğunu söyleyeceksiniz."
Kendisine, 'özel birim' yoksa 'mutlu biri' misin şeklindeki soruya ise Mourinho, "Özel ve mutlu" yanıtını verdi.
'Aptalca soru sormayı bırak'
3. sezon sendromu yaşayıp yaşamadığı şeklindeki soruya ise sert yanıt veren Mourinho, "Porto'da 3. sezonum mu vardı. Hayır, Inter'de, hayır.
Chelsea'deki üçüncü sezonumda Federasyon Kupası ve Lig Kupası'nı kazandım, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıktım. Madrid'deki 3. sezonumda Süper Kupa'yı kazandım, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynadım. Google'ı aç ve aptalca soru sormayı bırak. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Hiçbir şey" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...