Fenerbahçeli oyuncular neden sakatlanıyor?

Fenerbahçeli oyuncular neden sakatlanıyor?

SPOR Haberleri

Üç savunma oyuncusunun ardından Diego'nun sakatlığı gözleri teknik heyetin antrenman programına çevirdi.

Fenerbahçe'de üst üste gelen sakatlıkların ardından teknik direktör Vitor Pereira'ya, "Kasık sakatlıklarının 1 numaralı sebebi, Topuk Yaylasındaki antrenman programı" ve "Salonda çalışma yaptırmadığı için güçsüz düşen takım daha sık sakatlanıyor" şeklinde eleştiriler gelmişti. Portekizli hoca ise bu iddialar için "Çok fazla şut çalışması yapıyoruz, kasık sakatlıkları bu yüzden olabilir" yorumunu yapmıştı. İşin aslı farklı:
 
ÖNÜNDE İKİ YOL VARDI 
Pereira, takımı 30 Haziran'da Topuk Yaylasına götürdü. Bu tarihte Nani, Van Persie, Souza, Ba, Volkan, Ozan, Markovic gibi isimler henüz transfer edilmemişti. Hatta milli takımdaki futbolcular takıma 3-4 gün geç katılmış, neredeyse PAF takım ağırlıklı bir kamp kadrosuyla çalışmalar başlamıştı. 29 Temmuz'daki Shakhtar maçına kadar Pereira'nın takımı, takımın da birbirini tanıması için çok kısa bir süre vardı. Bu zaman darlığı Pereira'yı bir seçim yapmaya zorladı. Ya Şampiyonlar Ligine 'olursa olur, olmazsa önemli değil' gözüyle bakılacak ve yüksek dozlu antrenmanlar yaptırılacaktı ya da risk alınarak takım kısa zamanda Shakhtar maçına hazır hale getirilecekti.
 
DEVLER LİGİ TERCİH EDİLDİ 
Alınacak risk, sezonun geri kalanında fiziksel düşüşleri ve sakatlıkları beraberinde getirecekti. Pereira, "Açığı sezon devam ederken takviye idmanlarla kapatırım" diyerek kozunu Shakhtar maçlarına hazır hale gelme yönünde kullandı. Çünkü gruplara kalınması halinde gelir elde edecekti. Ancak hem Shakhtar'a elenildi, hem de art arda sakatlıklarla Pereira eleştirilmeye başlandı. Pereira, bu süreci öngörerek bir kumar oynadı. Şimdi kaybettiklerini aza indirmek için farklı bir yola gidiyor.
 
'FİTNESS'A KISITLAMA GELDİ
Fenerbahçe'de haftada 2 maç olduğu her dönemde antrenman programı 'oyuncuyu korumaya yönelik' olacak. Futbolcuların kendi istekleriyle yaptıkları fitness çalışmalarına da kısıtlama getirilecek. Kısacası Fenerbahçe devre arası kampına kadar bu fizik seviyesini koruyup sakatlık sayısını azaltmak yoluna gidiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...