Fenerbahçe Avrupa'da rakiplerini tecrübesiyle korkutuyor

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe Avrupa'da rakiplerini tecrübesiyle korkutuyor

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçeli futbolcular, Avrupa kupası tecrübeleriyle UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki rakipleri Ajax, Celtic ve Molde'ye gözdağı veriyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına yarın Norveç'in Molde takımıyla  oynayacağı maçla başlayacak sarı-lacivertliler, tecrübeli futbolcularıyla  rakiplerine göre ön plana çıkıyor.  
Sarı-lacivertlilerin genç oyuncular hariç UEFA'ya bildirdiği listede  bulunan 25 futbolcunun ortalama 30 Avrupa kupası maçı tecrübesi var.  
Celtic'in 15, Ajax'ın 13, Molde'nin futbolcularının ise ortalama 9  Avrupa kupası deneyimi bulunuyor.  
Tarihinde Avrupa'da büyük başarılar ve kupaları olmasına rağmen son  yıllarda eski günlerini arayan Ajax ile Celtic'in oyuncularının toplam tecrübesi  ise Fenerbahçe'nin gerisinde kalıyor. 
 
Fenerbahçe'nin yıldızları tecrübe sahibi  
Fenerbahçe'nin yeni transfeleri Robin van Persie ve Luis Nani'ni yanı  sıra Diego Ribas, Volkan Demirel, Bruno Alves, Mehmet Topal ile Raul Meireles'in  60'ın üzerinde Avrupa kupası maçı deneyimi var.  
Sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarında en fazla maç yapan isimleri  Diego ile Van Persie. Bu iki futbolcu Avrupa kupalarında bugüne kadar 80 maça  çıktı. Diego ve Van Persie'yi, Luis Nani 72 maçla izlerken, Fenerbahçe formasıyla  Avrupa kupalarında en fazla forma giyen Volkan Demirel 71 maçta görev aldı.  
Fenerbahçe'nin kadrosundaki futbolculardan sadece kaleci Ertuğrul  Taşkıran, Hakan Çinemre ve Uygar Mert Zeybek'in Avrupa kupası tecrübesi  bulunmuyor.  
Robin Van Persei, sarı-lacivertlilerin kadrosunda yer alan  futbolculardan Avrupa kupalarında en fazla gol atan isim olarak dikkati çekiyor.  Hollandalı yıldız, Avrupa kupalarında bugüne kadar 28 gol atma başarısı gösterdi.  Van Persie'yi 19 golle Diego izledi. 
 
Rakiplerin tecrübesi  
Ajax'ın savunma oyuncusu Nick Viergever, 41 maçla Hollanda ekibinin  Avrupa kupalarındaki en tecrübeli futbolcusu durumunda bulunuyor. 
Viergever'i 39 maçla tecrübeli futbolcu John Heitinga takip etti.  Hollanda ekibinin kadrosunda Avrupa kupalarında en golcü isimleri ise Arkadiusz  Milik ile Lasse Schöne oldu. İki futbolcunun Avrupa'da 6'şar golü var.  
Celtic'in en tecrübeli ismi İskoç futbolcu Scott Brown, Avrupa'da 66  maça çıktı. İskoç ekibinin Avrupa'daki en golcü futbolcusu ise 6 golle Kris  Commons oldu.  
Grubun diğer takımı Norveç temsilcisi Molde'de ise Daniel Hestad en  tecrübeli futbolcu olarak dikkati çekiyor. Molde'de 20 yıldır futbol oynayan 40  yaşındaki futbolcu 66 kez Avrupa kupalarında mücadele etti. Bu maçların 61'ini  Molde formasıyla oynayan Hestad, Norveç ekibinin kadrosunda bulunan futbolcular  arasında Avrupa kupalarında en fazla gol atan (6 gol) isim olarak da dikkati  çekiyor. 
 
Rakiplerin toplam değeri Fenerbahçe'yi geçmiyor 
Ajax, Celtic ve Molde'nin futbolcularının toplam değeri Fenerbahçe'den  daha az.  
Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, 164,5 milyon  avro değeri olan Fenerbahçe, rakiplerinin toplamından daha pahalı bir takım  oluşturdu. Kadrosuna Van Persie, Kjaer, Markovic, Nani, De Souza gibi yüksek  maliyetli isimleri katan sarı-lacivertlilerin, Ajax, Celtic ve Molde'nin  futbolcularının toplamından daha fazla değeri var.  
Ajax'ın 83 milyon avro, Celtic'in 43 milyon avro, Molde'nin ise 16.5  milyon avro değeri bulunuyor. Bu üç takımın toplamı ise 142.5 milyon avro ediyor  ve Fenerbahçe'nin değerinin 22 milyon avro gerisinde kalıyor. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...