Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Skenderbeu Arnavutluk'ta son döneme damga vurdu

/ Kaynak: AA
Skenderbeu Arnavutluk'ta son döneme damga vurdu

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında yarın deplasmanda karşılaşacağı Skenderbeu, Arnavutluk Süper Ligi'nde son 5 sezona damgasına vurdu.

Ligde toplam 6 şampiyonluğu bulunan kırmızı-beyazlı takım, bu  şampiyonlukların 5'ini son beş sezonda elde etti. 1909 yılında kurulan  Skenderbeu, ilk şampiyonluğunu ise 1933'te kazanmıştı. Skenderbeu, 6 şampiyonlukla Arnavutluk'ta en fazla şampiyon olan takımlar sıralamasında 5.  sırada bulunuyor.  
Adını, Arnavutluk'un ulusal kahramanı İskender Bey'den alan ve  tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek Skenderbeu, lig  maçlarını Korça kentinde 6 bin kişi kapasiteli ve kulüple aynı adı taşıyan statta  oynuyor. 
"Kurtlar" olarak bilinen Skenderbeu'nun taraftarları da ülkenin en  sakin ve kültürlü taraftar grubu olarak gösteriliyor. 
 
UEFA kriterlerine uyan tek stat Elbasan Arena  
Skenderbeu, Avrupa kupalarındaki maçlarını ise Korça kentine 190  kilometre uzaklıktaki Elbasan Arena'da yapıyor.  
Elbasan kentinde bulunan ve Arnavutluk'un şu anda UEFA kriterlerine  uyan tek stadı olan Elbasan Arena, 12 bin 500 kişi kapasiteli.  
Skenderbeu'nun Avrupa kupalarındaki maçlarının yanı sıra Arnavutluk  Milli Takımı'nın da maçlarına ev sahipliği yapan Elbasan Arena, kısa süre önce  bir Türk firması tarafından yenilerek UEFA kriterlerine uygun hale getirildi. 
 
Hamdi Salihi'nin son durumu 
Skenderbeu'da tecrübeli futbolcu Hamdi Salihi'nin, Beşiktaş'a karşı  forma giymesi bekleniyor. 
Arnavutluk basınında yer alan haberlerde, milli takımda da görev yapan  Salihi'nin, sakatlığının düzeldiği ve teknik direktör Mirel Josa'nın görev  vermesi halinde siyah-beyazlılar karşısında forma giyebileceği belirtildi.  
Hamdi Salihi, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında  oynadığı 5 maçta 5 gol attı. Sakatlığı nedeniyle ligde sadece bir maçta oynayan  ve bu karşılaşmada kısa süre görev yapan 31 yaşındaki futbolcu, sezon öncesi Laçi  ile oynanan Süper Kupa mücadelesinde takımının iki golünü de imza atmıştı. 
 
Maçın biletleri bir hafta önceden tükendi 
Skenderbeu ile Beşiktaş arasında yarın oynanacak maç için satışa  çıkarılan biletler tükendi. Elbasan Arena'da oynanacak karşılaşmaya büyük ilgi gösteren  futbolseverlerin, satışa sunulan biletleri bir hafta önceden bitirdiği  bildirildi.  
Karşılaşmanın biletleri en ucuzu 10, en pahalısı 190 liradan  futbolseverlerin satışa sunulmuştu. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...