Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

EuroBasket 2015'te Sırbistan yarı finalde

EuroBasket 2015'te Sırbistan yarı finalde

SPOR Haberleri

Turnuvanın üçüncü çeyrek final maçında, ikinci turda Finlandiya'yı geçen Sırbistan ile Hırvatistan'ı saf dışı bırakan Çek Cumhuriyeti karşılaştı.

Karşılaşmaya bu sezon Galatasaray'a transfer olan Blake Schilb'in basketleriyle hızlı başlayan Çek Cumhuriyeti, 9-0'lık seriyle 5. dakikada 12-5'lik üstünlük sağladı. Rakibini henüz ilk 10 dakikada 6 top kaybına zorlayan Sırbistan'ın oyunu dengelemesiyle mücadelenin ilk periyodu 21-21 eşitlikle tamamlandı.


İKİNCİ PERİYOT
İkinci çeyrekte, iki takım da kenardan gelen oyuncuların skora yaptığı katkıyla etkili oldu. Sırbistan, Zoran Erceg'in tamamı bu periyotta olmak üzere kaydettiği 11 sayıyla rakibine üstünlük kurarak devre arasına 45-42 önde gitti.


ÜÇÜNCÜ PERİYOT
Üçüncü periyodun başında hücumda Milos Teodosic'in asistleriyle yön verdiği Sırbistan, savunmasını da sertleştirerek oyunun kontrolünü ele geçirdi. Mücadelenin 25. dakikasında farkı ilk kez çift hanelere (63-53) taşıyan Sırplar, son bölümlerde Tomas Satoransky ve Fenerbahçeli Jan Vesely ile etkili olan Çek Cumhuriyeti karşısında final periyoduna 67-63 üstün girdi.


SON PERİYOT
Son çeyrekte rakibinin skora ortak olmasına izin vermeyen Sırbistan Milli Takımı, maçtan 89-75 galip ayrıldı.


Maçı 20 sayıyla tamamlayan Erceg, Sırbistan'ın galibiyetinde önemli rol oynadı. Teodosic'in 12 sayı, 14 asist, Bjelica'nın 14 sayı, 10 ribauntla "double double" yaptığı Sırplarda Miroslav Raduljica 16 sayıyla mücadele etti. Çek Cumhuriyeti'nde Jan Vesely'nin 23 sayı, 10 ribauntluk "double double" performansı ve Satoransky'nin 20 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. 


Sırbistan'ın yarı finaldeki rakibi, İtalya ile Litvanya arasında oynanacak maçın ardından belli olacak. Çek Cumhuriyeti ise olimpiyat elemelerine kalabilmek için klasman maçlarına çıkacak.


Sırbistan: 89 - Çek Cumhuriyeti: 75

Salon: Pierre Mauroy
Hakemler: Christos Christodoulou (Türkiye), Olegs Latisevs (Letonya), Emin Moğulkoç (Türkiye)
Sırbistan: Stefan Markovic 11, Milos Teodosic 12, Nikola Kalinic 2, Nemanja Bjelica 14, Ognjen Kuzmic, Bogdan Bogdanovic 6, Nemanja Nedovic 8, Dragan Milosavljevic, Miroslav Raduljica 16, Zoran Erceg 20, Marko Simonovic, Nikola Milutinov
Çek Cumhuriyeti: Tomas Satoransky 20, Pavel Pumprla 5, Blake Schilb 11, Petr Benda 2, Jan Vesely 23, Patrik Auda, Vojtech Hruban 5, Jiri Welsch 4, Pavel Houska 5, David Jelinek, Jakub Sirina


1. periyot: 21-21


Devre: 45-42


3. periyot: 67-63

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...