Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş galibiyet serisi peşinde

Beşiktaş galibiyet serisi peşinde

SPOR Haberleri

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın son maçında yarın başkentte Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

Siyah-beyazlılar ile Gençlerbirliği arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda  saat 20.00'de başlayacak maçta, hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. 
Ligde son 2 maçını kazanan, hafta içi UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki  ilk maçında deplasmanda Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu'yu mağlup eden "Kara  Kartallar", Gençlerbirliği karşısında da sahadan galibiyetle ayrılarak seri  yakalamayı hedefliyor.  
Sezona deplasmanda alınan 5-2'lik Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle  başlayan, ikinci haftada konuk ettiği Trabzonspor'a 2-1 yenilerek bu sezon şu ana  kadarki tek puan kaybını yaşayan Beşiktaş, 3. haftada deplasmanda Gaziantepspor'u  4-0, 4. haftada ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup  etmişti. 
Ligin geride kalan 4 haftası sonunda Beşiktaş'ın, 3 galibiyet ve bir  yenilgiyle 9 puanı bulunuyor. 
 
Güneş'in ideal 11'ine dönmesi bekleniyor  
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Gençlerbirliği karşısında  ideal 11'ine dönmesi bekleniyor.  
UEFA Avrupa Ligi'nde Skenderbeu karşısında kadroda rotasyona giden  tecrübeli teknik adam, kırmızı-siyahlılara karşı, sakatlığı bulunan ve tedavisi  süren Oğuzhan Özyakup hariç son 2 lig maçında sahaya sürdüğü kadroya görev  vermeyi planlıyor.  
Başkente götürülmesi beklenmeyen Oğuzhan Özyakup'un yanı sıra  siyah-beyazlılarda, uzun süreli sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan  forma giyemeyecek. 
Beşiktaş'ın, Gençlerbirliği karşısında muhtemel 11'i şöyle:  
Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Necip Uysal,  Hutchinson, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez. 
 
3000. gol bekleniyor 
Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında 3 puanın yanı sıra 3000. gol için  de mücadele edecek.  
Ligde 1877. maçına başkent temsilcisi karşısında çıkacak  siyah-beyazlılar, rakip filelere göndereceği olası bir golde lig tarihindeki  3000. golüne ulaşacak. "Kara Kartallar"ın 3000. golünü kaydedecek futbolcu da  adını siyah-beyazlı ekibin tarihine yazdırmayı başaracak. 
İlk 4 haftada 12 gol kaydeden ve ligin en golcü takımı konumunda  bulunan Beşiktaş, 58. sezonunu geçirdiği ligde geride kalan 1876 maçta 1002  galibiyet, 525 beraberlik ve 349 yenilgi aldı, 2999 gol atıp, kalesinde 1561 gol  gördü. 
 
Ligin deplasman "Kartal"ı    
Beşiktaş, geçen sezondan bu yana deplasmanda aldığı sonuçlarla dikkati  çekiyor.  
Geçen sezon deplasmanda oynadığı 17 lig maçının 12'sini kazanan ve  topladığı 37 puanla bu alanda ilk sırada yer alan siyah-beyazlılar, yeni sezonda  da şu ana kadar dış sahada son derece etkili bir performans ortaya koydu.  
Deplasmanda yaptığı Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor  karşılaşmalarında sahadan 3 puanla ayrılan "Kara Kartallar", bu maçlarda rakip  fileleri 9 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. 
 
Son 3 resmi maçında gol yemedi 
Beşiktaş, 2'si Süper Lig, biri UEFA Avrupa Ligi olmak üzere son 3  resmi maçında gol yemedi. 
Ligin 3. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0, 4. haftada ise  Medipol Başakşehir'i 2-0 yendiği maçlarda kalesini gole kapatan siyah-beyazlılar,  UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk mücadelesinde de Skenderbeu'yu 1-0 yenerken rakibinin  gol sevinci yaşamasına izin vermemişti.  
Golcü kimliğinin yanı sıra son maçlarda defans güvenliğiyle de dikkati  çeken "Kara Kartallar", 5 resmi maçta 4 gol yedi. 
 
Beşiktaş başkenti seviyor  
Beşiktaş, geçen sezon iç saha maçlarının 8'ini Ankara'da oynarken, bu  maçlarda sadece bir kez yenildi. 
Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı sürdüğü için son 3 sezondur iç  saha maçlarını farklı yerlerde oynamak durumunda kalan siyah-beyazlılar, geçen  sezon başkentte de 8 maça çıkmıştı.  
"Kara Kartallar", Osmanlı Stadı'nda oynanan bu maçlarda 5 galibiyet, 2  beraberlik ve 1 yenilgi aldı. 
Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında geçen sezonki iki maç da  Ankara'da oynanmış, siyah-beyazlılar ilk yarıdaki maçı 2-0, sezonun son  haftasındaki karşılaşmayı da 2-1 kazanmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...