İspanyol futbol kulüplerinden sığınmacılara destek

/ Kaynak: AA
İspanyol futbol kulüplerinden sığınmacılara destek

SPOR Haberleri  / AA

İspanya Birinci ve İkinci Ligi'nde yer alan birçok kulüp, sığınmacılara destek için kampanyalar başlattı.

İspanya Birinci ve İkinci Futbol Ligi'nde yer alan birçok kulüp, Avrupa'daki sığınmacılara destek vermek için kampanyalar başlattı.


Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile yapılan iş birliği kapsamında İspanya Birinci ve İkinci Ligi'nde, bu hafta oynanan tüm maçlarda kısa mesaj aracılığıyla mücadele sırasında statlarda bağış toplama kampanyası yapıldı. 


Sığınmacılar için 1 milyon avroluk bağış yapacağını duyuran Real Madrid Kulübü de ligin 4. haftasında sahasında Granada'yı konuk ettiği maçta sığınmacıları unutmadı. Karşılaşma öncesi her iki takımın futbolcuları "Profesyonel futbol sığınmacıların yanında" yazılı tişörtler giydi. 


Macaristan'da bir kameramanın çelme takarak yere düşürmesiyle gündeme gelen Suriyeli sığınmacılardan teknik direktör Osama Abdul Mohsen de iki çocuğuyla birlikte Santiago Bernabeu Stadı'nda maçı izledi. Ayrıca Mohsen'in 7 yaşındaki oğlu Zaid de hayranı olduğu Cristiano Ronaldo'nun yanında sahaya çıktı.


Real Betis ile sahasında karşılaşan Valencia ise sığınmacılara yardım için UNICEF ile başlattığı kampanya kapsamında, karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yaptı. Valencia Kulübü, sığınmacılara yardım için bağış toplama kampanyası da başlattı.


Barcelona Kulübü de benzer bir şekilde Kızılhaç ile iş birliği yaparak, sığınmacılarla dayanışma ve yardım kampanyası başlattığını duyurdu. Katalan Kulübü, ünlü futbolcularının formalarını internette açık artırma ile satışa sunarak, sığınmacılara yardım toplayacağını açıkladı.


Ayrıca İspanya Birinci ve İkinci Ligi'nden çok sayıda kulüp, sahalarında oynadığı maçların bilet gelirlerinden ya da statlarda yapacağı reklamların yanı sıra mesaj yoluyla toplayacağı paralarla sığınmacılara yardım edebilmek için girişimlerde bulundu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...