Rıdvan Dilmen, 'Gomez'in dirseği kırmızı kart'

Rıdvan Dilmen, 'Gomez'in dirseği kırmızı kart'

SPOR Haberleri

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Yüzde yüz" Futbol programında Gençlerbirliği-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen, %100 Futbol programında Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'yle deplasmanda 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi. Çok hücum oyuncusuyla oynamanın çok fazla pozisyona girmek anlamına gelmediğini belirten Dilmen, "Güzel olan oyun doğru oyundur" dedi.
 
Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Gençlerbirliği'yle 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi.
 
Çok hücum oyuncusu ile çok gol pozisyonuna girilmediğini vurgulayan Dilmen, “Gol pozisyonuna girmek için topun ilk önce sizde olması gerekiyor. İkinci yarıda Beşiktaş birçok pozisyona girdi, çünkü dönen topları aldılar. Dönen topları alınca da bir daha bir daha hücum yapma şansı oldu. Güzel olan oyun doğru oyundur aslında. Bugünkü şartlarda da bu Necip'in oynamasıdır” dedi.
 
GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş beklenilenin aksine ilk yarıda son derece tutuk, durgun, silik ve etkisizdi. Top Beşiktaş'ın ayağındaydı ama üretemedi. Bu kadro üretir dersiniz ama pozisyona giremedi. İkinci yarıda Beşiktaş daha etkili olup pozisyonlar buldu. Kaleci Hopf'un kurtarışları Gençlerbirliği'ne 1 puanı getirdi. Kaybetmeyen Gençlerbirliği, kalecisini alnından öpsün. İkinci yarıda gerçek Beşiktaş'tan kesitler gördük.
 
GÜNTEKİN ONAY: Aslında hızlı bir oyun tarzı olan Beşiktaş'ın 75. dakikadan sonra hızlı oyunu telaşa dönüştü. Gençlerbirliği, 60. dakikada İrfan Can Kahveci çıktıktan sonra hiç gidemedi.
 
GÜNTEKİN ONAY: Bizim ligimizi anlatan anahtar kelime: Direnç. Gençlerbirliği, Beşiktaş karşısında direnç gösterdi. Takımlar direndiği zaman puan alması çok zor oluyor. Bizim ligimizin zorluk derecesini artıran en önemli faktör direnç.
 
GÜNTEKİN ONAY: Gençlerbirliği'nin hücum performansı ikinci yarıda sıkıntı kaldı. Stancu'nun daha hazır olmaması da bunda etkili olabilir. Gençlerbirliği'ni Stancu'nun performansına endeksli görüyorum.
 
RIDVAN DİLMEN: Son dakikadaki pozisyonda Gençlerbirliği lehine bir penaltı yoktu. Hakem maçın genelinde takdir haklarını biraz Beşiktaş lehine kullandı diyebilirim. Bu maç 4 dakika uzamaz, bu maç en az 6 dakika uzamalıydı. Beşiktaş'ın tek itiraz edebileceği hakem kararı bu olabilir.
 
RIDVAN DİLMEN: Gençlerbirliği, maçın ilk yarıdaki gibi oynamasını istiyordu. Son saniye dışında Beşiktaş kalecisi Tolga'yı ikinci yarıda görmedik. İlk yarıda ise bol bol top çıkarırken gördük.
 
RIDVAN DİLMEN: Atiba-Oğuzhan veya Atiba-Necip ikilisini bozduğu zaman takımın sadece savunması değil, hücum aksiyonları da aksıyor. Oğuzhan bu tür maçların oyuncusu, eksikliği hissedildi.
 
RIDVAN DİLMEN: Devre arasında 1-0 mağlupken Necip'in alınması saçma görülebilir ama takımın orta sahayı tutup pozisyon bulabilmesi adına doğru bir hamleydi. Maça Necip'le başlasaydı ilk yarıda da takımın sistemi iyi çalışırdı.
 
RIDVAN DİLMEN: İkinci yarıda 4-4-2'ye dönüp, önde baskı yapan Beşiktaş etkili oldu. Gomez, Cenk ve Atiba en az dört net gol kaçırdı. Gökhan da gol şutları çekti. Çünkü Beşiktaş ikinci yarıda dönen topları almaya başladı. Necip taktik anlamında Beşiktaş'ın oyununun işlemesini sağlıyor. Daha önce Necip'in sonradan oyuna girdiği Mersin ve Gaziantep maçlarında da farkın açılmasıyla bunu görmüştük. Bu iki maçta Beşiktaş, Necip girdikten sonra toplam 6 gol attı.
 
RIDVAN DİLMEN: Futbol çok hücum oyuncusuyla güzel olacak diye bir şey yoktur. Futbol doğru oyunla  güzelleşir. Necip'in girmesiyle orta sahayı tutan Beşiktaş doğru oyun sayesinde pozisyon üstünlüğünü ele geçirdi.
 
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş iki farklı devre oynadı. Dağlar kadar fark vardı. Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni ilk yarıda Antep ve Mersin'de olduğu gibi "ben seni yeneceğim" psikolojisine sokamadı. İkinci yarı bunu yapabildi.
 
RIDVAN DİLMEN: Gençlerbirliği üzerinde çok baskı kurarsan tehlike yersin. Büyük takımlardan iyi skor almak bazen takımlarda çözülmeye neden olabiliyor. Gençlerbirliği'ni bu 1 puan aldatmamalı. Bozmak oynamaktan daha kolaydır. Özellikle kendi sahasında Anadolu takımlarına karşı oynaması gereken maçlarda Gençlerbirliği zorlanabilir.
 
GÜNTEKİN ONAY: Başakşehir maçının kahramanı Mario Gomez, Gençlerbirliği karşısında beklenen performasından uzaktaydı. Saha içinde koordinasyon sorunları yaşadı. Beck, ikinci yarıda Beşiktaş gümbür gümbür gelirken hücuma katılmakta geç kaldı. Olcay Şahan da gününde değildi, olumsuz bir görüntü ortaya koydu.
 
RIDVAN DİLMEN: Mario Gomez'in dirsek pozisyonu kırmızı kart. Top en az 8 metre uzaktayken gereksiz şekilde kolunu açıp, "önce rakibimi bir indireyim" demiş. Kasıtlı vuruyor. İlk yarıda pas alıp vermeye çalışan Gomez, ikinci yarıda savunmanın öne çıkıp, orta sahanın basmasıyla daha ekonomik oynamaya başladı.
 
RIDVAN DİLMEN: Gençlerbirliği mental olarak daha iyi hazırlanmış. Arnavutluk deplasmanının da etkisiyle Beşiktaş hem mental hem fizik olarak yorgundu. Bu yüzden koordinasyon sorunu yaşadı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Quaresma geçen sezon Porto'da tatmin edici sayıda üst düzey maçlar oynamıştı. Quaresma değişmiş ve olgunlaşmış, takım oyuncusu olmuş demiştik. Fakat son bir iki maçtaki elektriğini ve vücut dilini iyi görmüyorum.
 
RIDVAN DİLMEN: Olcay Şahan, oyundan çıkmış olmasına rağmen maçın ardından "Hocamızın doğru değişiklikleriyle arkadaşlarımız gol attı" dedi. Aferin Olcay'a. Kapris yapan oyuncular Olcay'ı iyi dinlesin. Arkadaşlarına ve hocasına saygısını gösteriyor. Olgun, güzel ve nadir bir açıklama.
 
RIDVAN DİLMEN: Quaresma kuvvetli değil, kondisyonu yerinde değil. Antrenmalarda iyi çalışmıyor ya da özel hayatı iyi değil. İlk geldiği dönemdeki Beşiktaş değil artık bu. Çabuk paslaşan, hızlı oynamaya alışmış bir takıma geldi. Gökhan Töre'den sonra Quaresma da topla çok oynayınca Beşiktaş yavaşlıyor. Şenol Hoca, Quaresma'dan, Quaresma da Şenol Hoca'dan memnun değildir. Kim haklı dersen, Şenol Güneş haklı. Gelecek hafta Fenerbahçe derbisinde 11'de başlayacağını sanmıyorum.
 
GÜNTEKİN ONAY: Bizim ligimizde oyun çok duruyor. Oyuncular sürekli yatıyorlar, kalkmıyorlar. Fenerbahçe-Bursaspor maçında top oyunda 44 dakika kalmış. İnanılmaz düşük bir rakam. Bizim program daha uzun. Burada hakemlere çok iş düşüyor. İngiltere'de hakemler oyuncuların zamandan çalmasına taviz vermiyor.
 
RIDVAN DİLMEN: Ben Fenerbahçe teknik direktörü olsam haftaya derbide çift ön libero ile oynarım, 4-2-3-1'e dönerim. Çok güzel bir maç olacaktır. Maçın analizi satranç gibi olacak. 4-3-3 Fenerbahçe'nin aleyhine olur. Sezon başındaki 4-4-2 ise hiç olmaz.
 
GÜNTEKİN ONAY: Pereira gelecek hafta Türkiye'deki ilk derbisine çıkacak. Şenol Güneş, Fenerbahçe'yi iyi tanıyor. Haftaya derbide bu Beşiktaş'a bir artı getirebilir. 
 
RIDVAN DİLMEN: Derbideki 11 tahminlerim: Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Meireles, Ozan - Markovic, Nani, van Persie.
 
Beşiktaş: Tolga - Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic - Necip, Atiba - Sosa, Olcay, Gökhan Töre - Mario Gomez. Oğuzhan düzelirse Atiba'nın yanına Oğuzhan'ı çeker. Teknik direktörler bu hafta Kjaer ve Oğuzhan'ı derbiye sakladı.
 
GÜNTEKİN ONAY: van Persie ile Pereira arasındaki krizi görmemiştik. O yüzden Fenerbahçe-Bursaspor maçından sonra konuşmadık. Önemli olan bunların aile içinde çözülmesidir. Bir kriz yaratır mı acaba?
 
RIDVAN DİLMEN: van Persie de olsan teknik direktörünün uyarılarını dinleyeceksin. Büyük saygısızlık yapmış. İşler iyi gittiği zama bunlar gündeme gelmez.Kaynak:Ntvspor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...