Beyzbol efsanesi Yogi Berra vefat etti

/ Kaynak: AA
Beyzbol efsanesi Yogi Berra vefat etti

SPOR Haberleri  / AA

Dünyaca ünlü çizgi film karakteri "Ayı Yogi"nin esinlenmesinde pay sahibi olan ABD'li efsane beyzbol oyuncusu Yogi Berra, hayata gözlerini yumdu.

Yogi Berra Müzesi'nden yapılan açıklamada, beyzbol tarihinin en iyi  top yakalayıcıları arasında kabul edilen Berra'nın 90 yaşında vefat ettiği  belirtildi. 
 
19 yıllık beyzbol kariyeri boyunca  New York Yankees takımında oynayan  ve 3 kez en değerli oyuncu (MVP) seçilen Yogi Berra, 13 kez de şampiyonluk  sevinci yaşamıştı. 
 
Oyunculuğu döneminde kazandığı başarıların yanı sıra esprili  kişiliğiyle beyzbolseverlerin takdirini toplayan Berra, "Ben bitti demeden  bitmez" gibi spor literatürüne geçen deyimleriyle de tanınıyordu. 
 
Amerikan animasyon şirketi Hanna Barbara'nın piyasaya sunduğu çizgi  film karakteri "Ayı Yogi" ile isim benzerliği nedeniyle söz konusu şirkete  hakaret davası açan Berra, daha sonra ise davasını geri çekmişti. 
 
Berra, daha önce yaptığı açıklamada, bacak bacak üstüne atarak  oturduğu sırada bir arkadaşının kendisini yoga yapan birisine benzettiği için  "yogi" lakabını taktığını ve hoşuna gittiği için bu lakabı kullanmaya devam  ettiğini söylemişti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...