United'ın yeni prensi Martial: Kluivert mi, Henry mi?

United'ın yeni prensi Martial: Kluivert mi, Henry mi?

SPOR Haberleri

Manchester United'ın parlayan yıldızı Anthony Martial'i kimileri Thierry Henry kimi de Patrick Kluivert'in varisi ilan etti.

Bu sezonun en flaş transferlerinden birisi olan Anthony Martial, yeni takımı Manchester United'da adeta patlama yaptı. Portekizli menajer Jorge Mendes'in yürüttüğü transfer harekatıyla Monaco'dan Premier Lig ekibine 36 milyon sterlin (49 milyon euro) karşılığında transfer olan 19 yaşındaki forvetin bonservisinin, bonuslarla birlikte 58 milyon sterline (79 milyon euro) kadar çıktığı da öne sürülüyor. 
 
Sezon başından bu yana hemen her maçta skora katkı yapan Fransız futbolcu takımının dün Sunderland'i 3-0 mağlup ettiği maçta da Wayne Rooney'nin attığı golün asistini yaptı. Şu ana kadar Premier Lig'de çıktığı 3 maçta 3 gol atan Martial, Şampiyonlar Ligi elemelerinde de bir kez fileleri havalandırdı. 
 
Rooney hayran kaldı 
 
Sunderland maçında sıfıra inerek kendisine golü attıran genç oyuncuya övgü yağdıran Wayne Rooney, maç sonrasında Martial hakkında açıklamalarda bulundu. Rooney "Martial inanılmaz bir oyuncu. Yaşı çok genç. Bu sezondan itibaren özellikle de gelecekte takım için çok önemli bir isim olacak" diye konuştu. 
 
Lyon'a 6 milyon euro kazandırdı 
 
Lyon altyapısından yetişen Anthony Martial, oradan Monaco'ya 6 miulyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Yaşı henüz çok genç olan Martial, stili itibarıyla Fransız yıldız futbolcu Thierry Henry'ye benzetiliyor. Sürati ve tekniğiyle kendisinin varisi ilan edilen oyuncu ile ilgili konuşan Henry de, Martial'in Premier Lig'deki ilk golünün ardından oyuncuyu övmüştü. 
 
Van Gaal; 'Kluivert' dedi
 
Manchester United teknik direktörü Louis Van Gaal, oyuncuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Martial'i Kluivert ile karşılaştırabiliriz. Hollandalı fantastik bir oyuncuydu. Onun gibi çok atletik. Ona genç Kluivert diyebiliriz" dedi. 
 
SEZON             KULÜP             MAÇ    GOL
 
2015-16          M.UNITED       12        5
2014-15          MONACO        35        9          
2013-14          MONACO        11        2
2012-13          LYON               3          0 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...