Beşiktaş derbi hasretini 2 yıl sonra yine Fenerbahçe zaferiyle dindirdi

Beşiktaş derbi hasretini 2 yıl sonra yine Fenerbahçe zaferiyle dindirdi

SPOR Haberleri

5 golün atıldığı çılgın maçta Kjaer ve Tosic kendi kalesini vurdu.

HÜSEYİN EROĞUL
Yıllardır derbi hasreti çeken Beşiktaş, şeytanın bacağını kırdı: 3-2. İki takımın da tempolu başladığı mücadelede Fenerbahçe oyunu kısa sürede ileri taşımaya başladı. Ayağa paslarla oyunda hakimiyet kurmaya çalışan sarı-lacivertliler, ilk ciddi pozisyonunu ise 9. dakikada yakaladı. Markovic kendi sahasından aldığı topla hızla ileri çıkarken, Sırp oyuncunun içeri çevirdiği topa Fernandao dokunamadı. 20'de Sosa'nın serbest vuruştan içeri gönderdiği topa ters vuran Kjaer siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. 4 dakika sonra Kjaer yaptığı hatayla ikinci golü kazandırdı Beşiktaş'a. Kornerden gelen topu ön direkteki Olcay arkaya aşırttı. Kjaer'in kafasından seken topa son dokunan Gomez skoru 2-0'a taşıdı. Beşiktaş'ta Tosic, Kjaer'den rol çaldı. Geçen hafta Gençlerbirliği maçında kendi kalesini yıkan Sırp oyuncu, 32'de kornerden gelen topta Tolga'yı bir kez daha mağlup etti ve skoru 2-1'e getirdi. 40'da Volkan Şen'in ortasına arka direkte Fernandao dokunurken, Tolga çizgi üstünde gole izin vermedi.
Beşiktaş pes etmedi
İkinci yarıya Sosa-Necip değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, aksayan orta sahayı toparladı. Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki gibi üstüne gelmesine izin vermeyen Beşiktaş'ta Olcay ve Gökhan Töre'nin de yer değiştirmesi siyah-beyazlıları daha çok ileri taşımaya başladı. 62'de Fernandao - Van Persie değişikliğine giden Fenerbahçe, Hollandalı oyuncunun topa ilk dokunduğu anda tartışmalı bir golle beraberliği yakaladı. Volkan Şen'in sağdan çizgiye inip çevirdiği topa düzgün vuran Van Persie 65'te durumu 2-2 yaptı. Hızlı oyunu sürdüren Beşiktaş, 74'te yeniden öne geçti. Gökhan Töre'nin soldan yaptığı ortada Mario Gomez yine kafayla dokundu ve siyah-beyazlılar derbide skoru 3-2 yaptı. Beşiktaş'ın golünün ardından Ozan-Diego değişikliğiyle vites yükselten Fenerbahçe, 80'de Van Persie'nin kafa vuruşunda direğe takılarak net bir fırsattan yararlanamadı. 83'te Oğuzhan-İsmail, 88'de Gomez-Cenk değişiklikleri yapan ve kalan dakikalarda skoru korumak için kapanan Beşiktaş, yıllar sonra aradığı galibiyete ulaştı ve derbiden 3-2 galip ayrılarak Fenerbahçe'nin namağlup unvanına son verdi.
MARİO GOMEZ: Harika bir derbiydi

Maç sonrası Gomez'in, "Evet son gol öncesi Alves'e faulüm vardı" sözlerinin tercüman tarafından çevrilmediği iddiası sosyal medyada dillendirildi. Bu iddia daha sonra yalanlandı. Gomez, "Yıpratıcı ama harika bir derbiydi. Liderliği korumamız gerekiyor. Yürümemiz gereken daha çok yol var. Van Persie, Podolski veya Eto'o ile kıyaslanmayı önemsemiyorum. Benim işim takımıma katkı yapmak” dedi. 

Beşiktaş derbi hasretini 2 yıl sonra yine Fenerbahçe zaferiyle dindirdi

Quaresma üçlü çektirdi

Beşiktaşlı futbolcular maçın bitiş düdüğüyle birlikte büyük sevinç yaşadı. Önce sahada birbirlerine sarılan siyah-beyazlı futbolcular daha sonra dün süre alamayan Ricardo Quaresma'nın liderliğinde taraftarla birlikte üçlü çekti. 
Beşiktaş derbi hasretini 2 yıl sonra yine Fenerbahçe zaferiyle dindirdi




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...