Özkahya'yı yardımcı hakemi yaktı

Özkahya'yı yardımcı hakemi yaktı

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın ilk golü ofsayt, Ersan Gülüm atılmalıydı, F.Bahçe'nin attığı ikinci gol temiz...

MHK'nın Eski Genel Sekreteri Ali KUNAK, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yorumladı...
17 ay sonra ilk defa derbi yöneten Halis Özkahya salı günü UEFA atletik testlerini de geçmenin verdiği moral ile müsabakaya konsantre olmuş bir şekilde başladı.
Özellikle ikili mücadelelerdeki doğru yorumlarıyla maça ağırlığını koydu. Ancak televizyonda maçı izleyen milyonlarca izleyiciyi sıkıntıya sokan bir durum vardı. Oyuncuların formalarına arkadan bakıldığında ayırt edilemiyordu. Bu da maçın 4.hakemi Özgür Yankaya'nın eşgüdüm toplantısındaki hatasını gündeme getirdi. 
Müsabakanın ilk yarısında hakemin genelde başarılı yönetimi maç üzerindeki otoritesini kolaylaştırdı. Ancak yardımcı hakem hataları neticeye tesir etti. 
İLK GOLDE ERSAN OFSAYT
Beşiktaş'ın attığı ilk gol öncesinde Ersan bulunduğu yer itibariyle pozisyon olarak ofsayttaydı. Burada yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın'ın devam işareti hatalıydı.
F.Bahçe'nin attığı golde Kjaer'in rakibi Tosic'e yaptığı müdahalede oyun kuralları dışında bir hareket yoktu. Gol temiz. Halis Özkahya'nın 42'de Nani'ye göstermiş olduğu sarı kart tartışılabilir. 
ERSAN KIRMIZI GÖRMELİYDİ
64'te Ersan, Meireles'in önünü kesti. Bu hareket kesin ve net bir sarı kartlıktı. Ersan ikinci sarıdan kırmızı görmeliydi. F.Bahçe Teknik Direktörü'nün buradaki isyanı haklıydı. 
F.Bahçe'nin attığı 2.golde topun izdüşümünün aut çizgisini tamamen geçmediği net bir şekilde görülüyor. Bu devam kararı 5.hakem Ali Palabıyık hanesine bir artı olarak yansıdı. 
86'da Van Persie'nin atağında yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın, F.Bahçe'nin kritik bir atağını hatalı bir kararla kesmiş oldu. Böylece dünkü maça 1 nolu yardımcı hakem hatalı ofsayt bayraklarıyla damgasını vurdu.
Ali KUNAK (MHK Eski Genel Sekreteri)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...