Mersin İdmanyurdu geçen sezonu arıyor

/ Kaynak: AA
Mersin İdmanyurdu geçen sezonu arıyor

SPOR Haberleri  / AA

Geçtiğimiz sezon oynadığı futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Mersin İdmanyurdu, bu sezon ilk 6 haftada henüz galibiyetle tanışamadı.

2014-2015 sezonuna teknik  direktör Rıza Çalımbay'ın oluşturduğu yeni bir ekiple başlayan Mersin temsilcisi,  ilk 6 hafta sonunda topladığı 10 puanla ligde 4. sırada yer aldı. Oynadığı futbol  ve aldığı sonuçlarla öne çıkan kırmızı-lacivertliler, sezonu ise 7. sırada  bitirdi. 
 
Rıza Çalımbay'ın takımdan ayrılmasıyla göreve Mesut Bakkal  getirilirken, takım, transfer yasağı sebebiyle takviye yapamadan bu sezona  başladı. 
 
Ligin ilk haftasında Mesut Bakkal yönetiminde evinde Beşiktaş'a 5-2  yenilen Mersin İdmanyurdu, daha sonra deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 2-0,  sahasında da Kayserispor'a ise 2-1 mağlup oldu. 
 
Alınan bu kötü sonuçlar sonrası, sezon başında anlaşma sağlanamayan  Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu'yla sözleşme yenileyen Mersin İdmanyurdu, kadro  dışı kalan kaleci Nihat Şahin'i de affederek kötü günleri geride bırakmak için  kenetlendi. 
 
Ligin 4. haftasında Galatasaray ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak  sezonun ilk puanını alan Mersin ekibi, büyük bir moralle Osmanlıspor maçına  hazırlanmaya başladı. 
 
Ligin en çok gol yiyen takımı 
 
Osmanlıspor karşısında beklemediği şekilde 4-0'lık sonuçla sahadan  ayrılan Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Mesut Bakkal maçın ardından istifa  etti. 
 
Bakkal'dan boşalan koltuğa Bülent Korkmaz'ı getiren kırmızı-lacivertli  kulüp, yeni bir sayfa açtı. Korkmaz yönetiminde oynanan Torku Konyaspor maçına  "şeytanın bacağını kırmak" için çıkan Mersin İdmanyurdu, 2-1 mağlup olarak evine  puansız döndü. 
 
Ligin 6. haftasının geride kalmasıyla Mersin İdmanyurdu ligde 1 puanla  son sırada yer alırken, sadece 4 kez rakip ağları havalandırdı. 
 
Meşin yuvarlağı ise 16 kez kalesinde gören Mersin temsilcisi, ilk 6  hafta sonunda en çok gol yiyen takım pozisyonunda yer aldı. 
 
"Bülent Korkmaz ile yeni bir sayfa açtık" 
 
Mersin İdmanyurdu Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş, AA muhabirine  yaptığı değerlendirmede, ligdeki sıralamalarına üzüldüklerini ancak karamsar  olacak bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. 
 
Ligin ilk haftalarındaki şanssızlıkların, puan kayıplarını beraberinde  getirdiğini ifade eden Serttaş, "Bülent Korkmaz ile yeni bir sayfa açtık. Geçen  sene iyi bir başarı yakalayan takımla yola devam ediyoruz, bu nedenle takıma  inancımız tam. Nasıl şimdiki kötü günleri bu takım oluştuysa, iyi günlere de yine bu takım götürecek" dedi. 
 
Serttaş, son sıralardaki pozisyonlarının geçici olduğuna inandığını  belirterek, şöyle konuştu: 
 
"Yakın zamanda bir çıkış yakalayarak, ligde yeniden kalıcı olduğunu  hissettiren bir takım olacağımıza inanıyorum. Küme düşme diye bir korkumuz yok.  Önümüzdeki dönemde takım olarak toparlayacağız. Bu süreçte Mersin İdmanyurdu'na  gönül verenlerin, bizler gibi iyi günlere yönelik umudunu kaybetmemelerini ve  desteklerini bizden esirgememelerini bekliyoruz." 
 
FIFA'nın takıma getirdiği transfer yasağının ilk yarının ardından  biteceğine dikkati çeken Serttaş, şöyle devam etti: 
 
"Hazır ve iyi bir kadroya sahip olmamıza rağmen, her takım gibi bazı  bölgelere takviye yapmak zorundayız. Transfer yasağımızın olması, transfer  çalışmaları yapamayacağımız anlamına gelmez. Teknik heyetin direktifleri  doğrultusunda oyuncular izliyoruz ve hangisi takımımıza yararlı olur bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Yasağın kalkmasıyla harekete geçeceğiz. Eksik  noktalarımız için takviye yapacağız." 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...