Aslan galibiyet peşinde

Aslan galibiyet peşinde

SPOR Haberleri

Galatasaray gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi'nde gruplardaki 100. maçına Astana karşısında çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde sezona Atletico Madrid mağlubiyetiyle başlayan Galatasaray, Astana karşısında siftah yapmak istiyor. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 100'üncü sınavına çıkacak olan Aslan, taraftarlarının yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Devler Ligi'nde çıktığı son 8 deplasmanda bir bareberlik alabilen, son 9 karşılaşmasında ise üç puanla tanışamayan sarı-kırmızılılar, bugün kazanarak talihsiz gidişatı durdurmak istiyor. Galatasaray bugün sadece puan maçına çıkmıyor. İlk kez Devler Arenası'na çıkan Astana'ya konuk olacak temsilcimiz, kazanırsa 1 milyon 500 bin Euro'yu kasasına koyacak. Hamit ve Burak, sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. Daha önce bir kez Kazakistan ekibiyle eşleşen sarı-kırmızılılar, 2009-2010 sezonunda Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda, Kostanay kentinin takımı Tobol ile karşı karşıya gelmiş, 1-1 ve 2-0'lık skorlarla rakibini elemişti. Tobol karşısına çıkan G.Saray'da yer alan Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu bugün takımda bulunan iki isim konumunda.


100 Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez Manchester United'ı eleyerek 1993-1994 sezonunda gruplara adını yazdıran Galatasaray, 14'üncü kez yer aldığı dev organizasyonda 100'üncü sınavına bugün Kazakistan temsilcisi Astana karşısında çıkıyor.


2 Devler Arenası'nda son galibiyetini 2013-2014 sezonunda Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek alan Galatasaray, son 16 takım arasına kaldıktan sonra 9 Şampiyonlar Ligi maçında 7 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.


8 G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonu ikinci turunda Almanya'da Schalke'yi 3-2 mağlup ederek çeyrek final bileti aldıktan sonra çıktığı 8 deplasmanda sadece bir beraberlik alarak hayal kırıklığı oluşturdu.


9 Şampiyonlar Ligi'nde son karşılaşmasına Türk Telekom Arena'da Atletico Madrid karşısında çıkan Galatasaray, bu kulvarda üst üste 6'ncı kez kaybetmiş ve galibiyet özlemini 9 müsabakaya çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...