Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Benfica Madrid'de güldü

Benfica Madrid'de güldü

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın yer aldığı C Grubu'nda A. Madrid ile Benfica karşılaştı. Calderon'da oynanan karşılaşmayı konuk ekip Benfica 2-1 kazandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nda Galatasaray'ın da yer aldığı C Grubu'nda Portekiz'in Benfica takımı, deplasmanda İspanya'nın Atletico Madrid ekibini 2-1 yendi.


Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi takım, 23. dakikada bu sezon ilk kez ilk 11'de forma giyen Correa'nın golüyle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Atletico Madric, Antonie Griezmann ve Jackson Martinez ile rakip kale önünde tehlikeli olsa da son vuruşlarda başarılı olamadı.


Atletico Madrid'in oyunun üstünlüğünü elinde tuttuğu anlarda, 37. dakikada sağ kanattan atak geliştiren Benfica'da, Nelsinho'nun ortasında topla buluşan Gaitan topa çok sert vurarak, skoru 1-1 yapan golü attı. Golden sonra Benfica taraftarlarının olduğu tribünlerden sahaya meşale atılmaya başlanırken, İtalyan hakem Gianluca Rocchi güvenlik gerekçesiyle karşılaşmayı kısa bir süre durdurdu. Maç yeniden başladıktan sonra karşılıklı sert fauller ve ataklarla geçen son 8 dakikada skor değişmedi. İlk yarı 1-1 tamamlandı.


İkinci yarıya takımlar aynı kadroları ile sahaya çıktı. 51. dakikada sol kanatta Gaitan'ın güzel ortasında topla buluşan Guedes, takımını öne geçiren golü attı. Skor Benfica lehine 2-1 olduktan sonra her iki takımın futbolcuları arasında saha içinde zaman zaman gergin anlar yaşanmaya başlandı. Beraberlik golü arayan Atletico Madrid'de Griezmann'ın yerine Vietto, Correa'nın yerine de Fernando Torres oyuna dahil oldu. Benfica'yı kendi yarı sahasına mahkum eden ve sürekli ataklar geliştiren Atletico Madrid, buna rağmen ne Portekiz takımının defansını ne de önemli kurtarışlar yapan kaleci Julio Cesar'ı geçebildi. Maç, Benfica'nın 2-1'lık üstünlüğüyle sona erdi.


Bu sonuçla, Galatasaray'ın da bulunduğu C Grubu'nda Benfica 6 puanla liderliğe yükselirken, 3 puanlı Atletico Madrid 2. sırada yer aldı.


Bu arada Avrupa kupalarında İspanyol takımlarına karşı oynadığı son 15 maçta galip gelemeyen (7 beraberlik, 8 mağlubiyet) Benfica, Real Betis'e karşı 2-1 kazandığı 1982 Eylül ayındaki maçtan sonra bir İspanyol takımına karşı ilk galibiyetini aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...