Türkiye'ye sığınan Suriyeli futbolcular eski günlere dönmek istiyor

/ Kaynak: AA
Türkiye'ye sığınan Suriyeli futbolcular eski günlere dönmek istiyor

SPOR Haberleri  / AA

Suriye'nin 1. Lig takımlarından İtihad ve Hürriye takımlarında oynarken Türkiye'ye sığınan oyuncuları, eski günlerine döneceği günün hayalini kuruyor.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde kurulan ve yaklaşık 24 bin kişinin  barındığı Elbeyli Konteyner Kenti, hemen her kesimden Suriyeli sığınmacıyı  ağırlıyor. 
 
Avukatından öğretmenine, gencinden yaşlısına herkese kucak açan  konteyner kentte, Suriyeli 2 futbolcu da barınıyor. Ülkelerinin 1. Lig  takımlarından Hürriye takımının forvet oyuncusu Muhammed Yusuf ile İtihad  takımının defans oyuncusu Munzir Abdullah da diğer Suriyeliler gibi ülkesine dönecekleri günün özlemini yaşıyor. 
 
Ayrı ayrı hikayeleri olan sporcular, günlerinin büyük bölümünü toprak  alanda lastik topla oynayarak geçiriyor. Spor hareketleri yaparak zinde kalmaya  çalışan sporcular,  zaman zaman futbolun inceliklerini kamptaki çocuklarla da  paylaşıyor. 
 
"Savaşın olduğu yerde futbol olmaz" 
 
Hürriye takımının 21 yaşındaki forvet oyuncusu Muhammed Yusuf, muhabirine yaptığı açıklamada, kampa 2 yıl önce ailesiyle geldiğini söyledi. 
 
Savaş çıkmadan önce ülkenin "önemli oyuncuları" arasında gösterilmeye  başlandığını ifade eden Yusuf, savaşın başlamasıyla yaşamlarının tehlikeye  girdiğini vurguladı. 
 
Yaşam koşullarının her geçen gün kötüleşmesinin ardından yaklaşık 2  yıl önce Halep'ten ayrılıp Kilis'e geldiklerini anlatan Yusuf, "Savaşın olduğu  yerde futbol barınmaz. Çünkü futbol kardeşlik, sevgi, saygı ve centilmenliktir.  Oysa şu an Suriye'de futbolun barındırdığı güzelliklerin hiç birinden eser yok. O yüzden futbol hayatımı bitirmek zorunda kaldım" diye konuştu. 
 
Geçtiğimiz günlerde hayırsever bir kişi tarafından krampon hediye  edilen ve o zamana kadar terlikle antrenman yapan Yusuf, fırsat verilmesi halinde  Türk sporuna katkı sağlamak istediğini de sözlerine ekledi. 
 
"Dayanacak gücümüz kalmadı ve kaçtık" 
 
İtihad takımının 26 yaşındaki defans oyuncusu Munzir Abdullah ise 2  yıl önce Halep'ten ayrıldığını yaklaşık 3 yıldır da yeşil sahalara özlem  duyduğunu kaydetti. 
 
Askerlik çağına geldiği dönemlerde savaşın başladığını, o yüzden asker  olmak istemediğini anlatan Abdullah, "Bir süre bekledim ama daha sonra dayanacak  gücümüz kalmadı ve kaçtık. Bir anlamda Esed'in askeri olmaktansa futbol hayatımı  bitirmeyi ve sığınmacı olmayı tercih ettim. İnşallah bir an önce ülkemize huzur  gelir ve biz yeniden futbolculuk yapmaya başlarız" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Muhammed Yusuf ile daha önce sporculuk hayatlarında rakip olma fırsatı  bulamadıklarını dile getiren Abdullah, şimdilerde kampta formlarını korumak için  beraber idman yaptıklarını dile getirdi. 
  
Spor tesisine kavuşuyorlar 
 
Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı da oldukça modern şekilde inşa  edilen konteyner kentin yaklaşık 24 bin kişiye kucak açtığını ve tüm personelin  özverisi sayesinde misafirlere verilebilecek en kaliteli hizmetin ulaştırıldığını  söyledi. 
 
Her fırsatta misafirlerin yaşam kalitelerini artıracak çalışmalar  hayata geçirildiğini ifade eden Sarı, bu kapsamda Elbeyli Konteyner Kenti'ne spor  tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını vurguladı. 
 
Tesisin inşaatına kısa bir süre sonra başlanacağını aktaran Sarı,  "İnşallah inşaata başladıktan kısa bir süre sonra da tesis hizmet vermeye  başlayacak. Sanıyorum bu tesis en çok futbolcu kardeşlerimizi memnun edecek.  Kardeşlerimiz tesisler inşa edildiğinde daha rahat spor yapabilme ve belki de çocuklara futbol bilgisi, sevgisi veya kültürü aşılama fırsatı bulacaklar"  ifadelerini kullandı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...