PTT 1. Lig'de 6 haftada 5 teknik direktör değişikliği

/ Kaynak: AA
PTT 1. Lig'de 6 haftada 5 teknik direktör değişikliği

SPOR Haberleri  / AA

Şampiyonluk parolasıyla sezona giren PTT 1. Lig takımlarından 5 ekip, ilk 6 haftada teknik direktörlerle yollarını ayırdı.

Teknik direktör konusunda yüzü gülmeyen ekiplerin başında gelen Şanlıurfaspor, bu sezon "kan değişimini" tercih eden ilk takım oldu. Güneydoğu temsilcisi ilk 5 haftada galibiyet alamayınca teknik direktör Engin Korukır'ın yerine Hüseyin Dağ ile anlaştı.
Teknik heyette değişikliğe giden ikinci sıradaki takım ise Boluspor. Batı Karadeniz temsilcisi, ilk 5 haftada 3 puana hasret kalınca teknik direktör Özcan Bizati ile yollarını ayırıp, bu görevi Cüneyt Karakuş'a emanet etti.
Ligde 6. haftada ise 3 takım teknik direktör değişikliği yaptı. Albimo Alanyaspor, Erhan Altın'dan boşalan teknik direktörlük görevine Mustafa Camunak'ı getirdi.
Teknik heyette değişikliğe giden ekiplerden Karşıyaka Kemal Özdeş ile anlaşma sağlarken, Kardemir Karabükspor ise henüz aradığı hocayı bulamadı.


- "Yabancı hocalara tolerans geçiliyor"
Şanlıurfaspor Teknik direktörü Hüseyin Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımların çok sık hoca değişiminden rahatsız olduklarını söyledi.
Teknik direktörlere biraz daha güven verecek uzun süreli sözleşmelerin yapılması gerektiğini savunan Dağ, yıllarca teknik direktörlerini değiştirmeyen Avrupa takımlarının önemli başarılara imza attığına dikkati çekti.


Hedefinden sapan takımın ilk olarak hoca değişimi yapmayı tercih ettiğini belirten Dağ, şöyle konuştu:
"Türkiye'de takımlar sezon başında kolayca şampiyonluk hedefi koyuyor. Hedefinden uzaklaşma korkusu yaşayan takımın ilk yaptığı şey teknik direktör değişikliği oluyor. Oysa sezon başında doğru hoca ile doğru takımlar kurulmalı. Yabancı hocalara da yerli hocalara göre daha fazla tolerans geçiliyor. Örneğin bizim 3 mağlubiyette takımdan ayrılmamız konuşulurken yabancı hocalarda 5 mağlubiyette bile bu gündeme gelmiyor. İlla her maç kazanılmaz, yöneticilerin biraz daha değişikliklere profesyonelce yaklaşmasını bekliyoruz."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...