Sepp Blatter, başkanlık seçimi sonrası anılarını yazacak

Sepp Blatter, başkanlık seçimi sonrası anılarını yazacak

SPOR Haberleri

Sepp Blatter'ın kızı Corinne Blatter-Andenmatten, aday olmayacağı Şubat 2016'daki başkanlık seçiminden bir süre sonra anılarını kaleme alacağını söyledi.

Dünya futbolunun patronunun kızı Corinne Blatter-Andenmatten,  İsviçre'nin Blick gazetesine yaptığı açıklamada, babasının, hakkında soruşturma  açıldığını öğrendiğinde şoke olduğunu belirterek, "Babamdan gerekli belgeler  istenseydi hemen temin ederdi. Her zaman işbirliğine açık oldu. Büyük bir hayal  kırıklığı yaşadı. İfade vermesinin ardından 'Sanıyorum bu bir rüya' dedi"  ifadelerini kullandı. 
 
Blatter-Andenmatten, babasının, futbol camiasının büyük çoğunluğunun  istememesi yüzünden görevinden ayrılmadığını paylaşarak, "2016'daki başkanlık  seçiminde kesinlikle aday olmayacak ve bir süre sonra anılarını yazacak. Bırakmak  istediğini biliyorum ve bırakacak da" dedi. 
 
Blatter-Andenmatten, UEFA Başkanı Michel Platini'nın FIFA başkanı olup  olamayacağı sorusuna ise "Başkan seçilmesinin zor olacağını düşünüyorum" yanıtını  verdi. 
 
"Medya babamın imajını mahvetti" 
 
Medyanın babasının imajına lekelediğini savunan Blatter-Andenmatten,  şunları söyledi: 
 
"Neden hedef gösterildi, babam onlara ne yaptı? Medya babamın imajını  mahvetti. Bu sadece kıskançlık değil, aynı zamanda nefret." 
 
"Suçlu isimler" olarak nitelediği Chuck Blazer ve Jack Warner gibi  kişilerle çalışmanın, babasının tercihi olmadığını da sözlerine ekleyen  Blatter-Andenmatten, babasının tutuklanıp tutuklanmayacağı sorusuna da "Bu  ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Babam suçlu değil" cevabını verdi. 
 
26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA başkanlık seçimi için UEFA Başkanı  Michel Platini ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, adaylıklarını açıklamıştı.  Güney Koreli iş adamı Chung Mong-joon, Brezilyalı eski futbolcu Zico ve Liberya  Futbol Federasyonu Başkanı Musa Bility de aday olmak istediklerini ifade etmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...