Yeni Karşıyaka kupa peşinde

/ Kaynak: AA
Yeni Karşıyaka kupa peşinde

SPOR Haberleri  / AA

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Ustaoğlu, "Kim daha fazla isterse, kim maça daha fazla asılırsa o kupayı alır.

Basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında yarın Anadolu  Efes'le karşılaşacak Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu,  "Kim daha fazla isterse, kim maça daha fazla asılırsa o kupayı alır" dedi.
 
Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Efes'in geçen sezondan  daha güçlü bir ekip olduğunu, geçen sezonki final serisinde şampiyonluğu  kaybetmelerinden dolayı rakiplerinin kupaya aşırı önem verdiğini belirtti.
 
Kendilerinden çok daha yüksek bütçeye ve çok değerli oyunculara sahip  Anadolu Efes'e üstünlük kuracaklarına inandığını kaydeden Ustaoğlu, açıklamada şu  ifadelere yer verdi:
 
"Yeni kurulan bir takımın dezavantajlarını yaşasak da Anadolu Efes ile  oynayacağımız 31. Cumhurbaşkanlığı Kupası finali için bu olumsuzlukların hiçbiri  geçerli değil. Final niteliğinde olan tek maçlarda kim daha fazla isterse, kim  maça daha fazla asılırsa o kupayı alır. Burada büyük bir avantajımız var. Büyük  Karşıyaka taraftarı bizi Samsun'da da yalnız bırakmayacak. Taraftarımız, rakip  takım seyircisine tribünde üstünlük sağlayacak ve bunun da parkeye olumlu bir  şekilde yansıyacağına inanıyorum. Çünkü biz taraftar desteğiyle daha önce  Ankara'da aldığımız bu kupayı bu yıl da Samsun'da alıp İzmir'e getireceğimize  yürekten inanıyoruz."
 
Ustaoğlu, kadrolarını 8 oyuncuyla yenilediklerini belirterek, şunları  kaydetti: "Bu dezavantaja rağmen Ufuk Sarıca ve teknik ekibinin gözetiminde  yapılan hazırlık döneminde basketbolcuların gösterdiği çalışma azmi, kazanma  hırsı ve isteği beni oldukça memnun etti. Ancak uyum sürecine ihtiyacımız var,  bunu gözardı etmememiz lazım. Sezonun ilk yarısında uyum sürecini en kısa sürede  aşıp yolumuza öyle devam etmeliyiz. Unutulmaması gerekir ki, şampiyon kadronun  kemik yapısı 3 yıl birlikte oynadı. Bu sezon yenilendik ve potansiyeli yüksek bir  takım kurduk. Uyumu en kısa sürede aşıp alışılmış Pınar Karşıyaka profilini en  kısa sürede kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."
 
Transferler 
 
Ligde geçen seneyi şampiyon tamamladıktan sonra Bobby Dixon ve Barış  Hersek'in Fenerbahçe'ye, Jon Diebler'ın da Andolu Efes'e transfer olduğu  yeşil-kırmızılı ekipte şampiyon kadrodan Erkan Veyseloğlu, Ceyhun Altay, Yunus  Sonsırma ve Cemal Nalga da takımdan ayrıldı.
 
Yeşil-kırmızılı ekip, bu oyuncuların yerine Kerem Gönlüm, Muhammed  Baygül, Kerem Sipahi, Can Altıntığ, Justin Carter, Josh Carter, Joe Ragland ve  Colton Iverson'ı kadrosuna dahil etti. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...