Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Abdullah Avcı Çek Cumhuriye'nin açığını buldu

Abdullah Avcı Çek Cumhuriye'nin açığını buldu

SPOR Haberleri

Çek Cumhuriyeti ile oynanacak zorlu maçı değerlendiren Avcı, rakibin merkezde boşluklar verdiğini söyledi...

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı zorlu maçı değerlendirdi. Çek Cumhuriyeti'nin birbirini çok iyi tanıyan oyunculardan kurulu olduğunu vurgulayan Avcı, rakibin merkezde boşluklar verdiğini söyledi.


Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Merkezi programına konuk oldu.


A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı karşılaşmayı değerlendiren Avcı, “Çek Cumhuriyeti finalleri garantiledi diye maça fazla asılmayacak diye bir şey söz konusu değil. Artık futbol böyle bir oyun değil artık. Bunun dışında FIFA sıralaması diye bir şey var. Ülke puanı var ve senin hangi torbadan turnuvaya gireceğini belirleyen kriterler var. Kazanmaya kaybetmeye bağlı bir oyunda futbolcular zaten her zaman kazanmak ister. Zor bir müsabaka olacak. Play-off oynama beklentisi içindeyiz ve umarım bunun karşılığını tüm temiz kalbimizle alabiliriz. Daha atılacak adımlarımız var” dedi.


Çek Cumhuriyeti karşısında Fatih Terim'in nasıl bir forvet hattı oluşturabileceğinin sorulması üzerine Avcı, “Benim oyuncu üzerinden düşüncemi söylemem son derece yanlış olur. Çünkü Çek Cumhuriyeti dersine çalışan hoca ve ekibidir. Detaylı analizler yapıldıktan sonra hoca buna karar verecektir. Kadromuzdaki oyuncular belli zaten. Hepsinin de bir oyuncu kalitesi var. Umarım o günkü maç atmosferindeki şansları yardım etsin” şeklinde konuştu.


Çek Cumhuriyeti'nin birbirlerini iyi tanıyan oyunculardan kurulu olduğunu vurgulayan Avcı, “Çek Cumhuriyeti'nin öndeki üç oyuncusu aynı takımda oynuyor. Ters ayaklı oyuncular kenarları kullanıp ortalar da yapıyorlar. Aynı kulüpte oynadıkları için birbirlerini çok iyi tanıyorlar” dedi.


Futbolda stoper mevkiinin çok büyük önem kazandığını vurgulayan Avcı, “Bugün dünya futbolunda stoper mevkii o kadar önemli bir mevkii oldu ki. Oyunun 22 metrelerde konuşulduğunda, tek forvetlerin konuşulduğu yerde inanılmaz önemli hale geldi stoper mevkii. Çünkü oyunu oynuyorsan, oynamaya çalışıyorsan o ayaklar gerçekten çok önemli” diye konuştu.


Çek Cumhuriyeti'nin merkezde boşluklar verdiğini ifade eden Avcı, “Merkezde boşluklar veriyorlar, ayrıca arkaya atılan toplar da zayıf noktaları. Baskı anında da 3 gol yemiş bir takımdan bahsediyoruz. Duran topların devamında veya arkada vermiş oldukları boşluklardan gol bulma şansımız olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...