Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'nin 5. yıldız talebine Galatasaray ve Trabzonspor'dan büyük tepki!

Fenerbahçe'nin 5. yıldız talebine Galatasaray ve Trabzonspor'dan büyük tepki!

SPOR Haberleri

Sarı-Lacivertliler'in açmaya hazırlandığı 5. yıldız davasına Galatasaray ve Trabzonspor cephesi kesinlikle karşı çıkıyor.

Fenerbahçe'nin 1959 yılından önce kazanılan şampiyonlukların geçerli sayılması için dava açmaya hazırlanması bomba etkisi oluşturdu. Alınan bilgilere göre Fenerbahçe'ye dava öncesi ilk destek geldi. Hem de Beşiktaş'tan... 2002'de yaptığı başvuruyla 1957 ve 1958 yılında yaşadığı Federasyon Kupası şampiyonluklarını geçerli saydıran Siyah- Beyazlı kulüp de Fenerbahçe'nin yanında yer almaya karar verdi. 1959 yılından önce 5 şampiyonluk yaşayan Beşiktaş, eğer yapılacak başvurudan olumlu sonuç çıkarsa şampiyonluk sayısını 18'e çıkaracak ve 3. yıldızı göğsüne takacak. Siyah-Beyazlı kulübün de hukukçularına talimat verdiği ve çalışmaların başladığı belirtiliyor. Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın bu tutumundan büyük memnuniyet duyduğu öğrenildi.


G.SARAY VE TRABZON BİRLİKTE HAREKET EDECEK
Fakat Galatasaray ve Trabzonspor cephesinden dava girişimlerine çok büyük tepki var... 1923 ile 1959 yılları arasında sadece 1 şampiyonluk yaşayan Galatasaray, Fenerbahçe'nin dava açması durumunda hemen karşı hamle yapıp harekete geçecek. Aynı şekilde Trabzonspor da bu konuda Galatasaray'la birlikte hareket edecek. Dava sürecinin başlamasının ardından Türk futbolu kendisini tam bir yıldız savaşının ortasında bulacak.


İNGİLTERE 1888'DEN BERİ ŞAMPİYONLUKLARI SAYIYOR
Futbolun beşiği İngiltere'de 1888 yılındaki şampiyonluklar bile geçerli. Almanya, İspanya, İtalya, Portekiz'de durum farklı değil.
Türkiye'de 1959 yılından bu yana kazanılan şampiyonluklar geçerli sayılırken, Avrupa'nın en büyük futbol ülkelerinde durum çok farklı... Futbolun beşiği İngiltere'de ligin başlangıç tarihi olan 1888 yılından bu yana kazanılan tüm şampiyonluklar geçerli sayılıyor. Ülkenin ilk şampiyonu ise Preston North End. 
 
ALMANYA'DA 28 ŞAMPİYON VAR 
Almanya'da ise 1903 tarihinden bu yana kazanılan tüm şampiyonluklar geçerli. Bu nedenle tam 28 farklı takım mutlu sona ulaşmış durumda. İtalya'da 1898, İspanya'da 1929, Fransa'da 1932, Portekiz'de ise 1934 yılında kurulan liglerde kazanılan şampiyonluklar geçerli kabul ediliyor.
 
BU EFSANELERi YOK MU SAYACAGIZ?
Futbolseverler soruyor: "1959 öncesi şampiyonlukları saymıyoruz. Lefter'i, Baba Hakkı'yı, Gündüz Kılıç'ı, Metin Oktay'ı, Süleyman Seba'yı da mı yok sayacağız?"
 
1959 yılından önce kazanılan şampiyonlukların geçersiz sayılmasına sosyal medyadan da çok farklı tepkiler geldi... Futbolseverlerin ortak görüşü ise "1959 yılından öncesini yok sayıyorsak, o halde Lefter'i, Baba Hakkı'yı, Cihat Arman'ı, Şükrü Gülesin'i, Metin Oktay'i, Gündüz Kılıç'ı, Cihat Arman'ı, Can Bartu'yu, Fikret Kırcan'ı, Zeki Rıza Sporel'i, Süleyman Seba'yı da mi yok sayacağız? Bu efsaneleri de mi tarihten sileceğiz" oldu.
 
5. YILDIZ GÖNDERMESİ 
Özellikle Fenerbahçeli taraftarlar sosyal medya üzerinden TFF'nin kurulduğu 1923 yılından bu yana kazandıkları 28 şampiyonlukla ilgili mesajlar yollarken, Galatasaray'a da '5. yıldız' göndermesi yapmayı ihmal etmediler.
 
EKONOMİK GELİRLER DE DEĞİŞİR
59 öncesi şampiyonluklar sayılırsa, TFF'nin primleri de değişecek.
TFF, şampiyonluk sayılarına göre 2006'dan bu yana F.Bahçe ve G.Saray'a 81 milyon Euro prim dağıttı. Fakat 1959 öncesi şampiyonluklar geçerli sayılırsa, F.Bahçe'nin 28 şampiyonlukla 94 milyon Euro, G.Saray'ın da 21 şampiyonlukla 65 milyon Euro alması gerekecek.
 
HUKUKÇULAR HAZIRLANIYOR
Fenerbahçe yönetimi dava için hazırlıklarını sürdürüyor. Hukukçular yapılacak başvuru için gece gündüz çalışıyor.
 
TARAFTAR İKİYE BÖLÜNDÜ
Beşiktaşlı taraftarlar F.Bahçe'ye verilen destek konusunda ikiye bölündü. Yönetime alkış tutan da tepki gösteren de...
 
SİZ İLK ÖNCE 7-0'I KABUL EDİN
G.Saraylı taraftarlar hemen karşı atağa geçti. Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili tavrına Galatasaraylı taraftarlar sert tepki gösterdi... Sarı-Kırmızılı taraftarlar sosyal medya üzerinden attıkları mesajlarda, "Bizim 7-0'lık galibiyeti tanımayan Fenerbahçe, 59 öncesi şampiyonlukları mı istiyor? Siz önce 7-0'ı kabul edin" dediler.
 
Kaynak:Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...