Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsviçre, eski FIFA yetkilisi Takkas'ı ABD'ye iade edecek

/ Kaynak: AA
İsviçre, eski FIFA yetkilisi Takkas'ı ABD'ye iade edecek

SPOR Haberleri  / AA

İsviçre, rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltında bulunan eski FIFA yetkilisi Ataşesi Costas Takkas'ı, ABD'ye iade edecek.

İsviçre Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsviçre'de  gözaltında bulunan eski FIFA yetkilisi ve CONCACAF Ataşesi Costas Takkas'ın  ABD'ye iade edilmesi onaylandı" denildi. 
 
Açıklamada, "İngiliz vatandaşı Takkas'ın, İsviçre Federal Ceza  Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulunmak için 30 gün süresi var" ifadesi  kullanıldı. 
 
Bakanlık, Takkas'ın 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası ön eleme turunun  pazarlama haklarının, bir ABD spor pazarlama şirketine satışında rüşvet almakla  suçlandığını açıkladı. 
 
Takkas'ın yanı sıra 27 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde rüşvet  aldıkları ve kara para akladıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlar arasında FIFA  Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb ile FIFA yetkilileri Jose Maria Marin, Eugenio  Figueredo, Eduardo Li, Rafael Esquivel ve Julio Rocha bulunuyor. 
 
Takkas ile gözaltında bulunan 5 FIFA yetkilisinin ABD'ye iadesi  onaylanmış oldu. İsviçre daha önce Li, Webb, Figueredo ve Esquivel'in de iadesini  onaylamıştı. 
 
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.  FIFA Başkanı Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına  seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. 
 
Davanın iddianamesinde adı geçen FIFA yetkilileri, 1991 yılından bu  yana yapılan uluslararası futbol organizasyonlarını kirletmekle suçlanıyor. 
 
İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan  Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuştu. 
 
FIFA Etik Kurulu ise dün yapılan açıklamayla, Blatter, UEFA Başkanı ve  FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye  90 gün futboldan men cezası verildiğini duyurmuştu. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...