Fenerbahçe camia olarak kenetlenmenin karşılığını gördü

Fenerbahçe camia olarak kenetlenmenin karşılığını gördü

SPOR Haberleri

Avrupa'dan mahrum edildiği 3 yıl boyunca büyük maddi kayıp yaşayan, as futbolcularını kaybeden F.Bahçe, camia olarak kenetlenmenin karşılığını gördü.

Bu süreçte 3 defa şampiyon olan, her yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılan, büyük gelirler kazanan G.Saray, Avrupa'ya katılamama tehlikesi ile karşı karşıya... Fener ise dimdik ayakta
 
Cuma günü yeniden görülen şike davasında beraat kararının çıkmasının öncesinde beklentiler nedeniyle borsadaki hisseleri rekor bir yükseliş yapan Fenerbahçe, 4 yıl boyunca yaşadığı şike sürecinden güçlenerek çıktı. Avrupa'dan mahrum kaldığı 3 sezon boyunca çok ciddi maddi kayıplar yaşayan 4 yıl içinde ezeli rakibi Galatasaray'ın 3 şampiyonluğuna engel olamayan Fenerbahçe, maddi kayıplarını kapatmayı başardığı gibi yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla gelirlerine gelir kattı. Bu süreçte çok daha rahat görünen ezeli rakibi Galatasaray ise mali raporlardaki sıkıntı nedeniyle Avrupa Kupaları'na gidememe tehlikesi yaşadı. Fenerbahçe bu yıl 2 ayda 500 milyon TL potonsiyel gibi bir gelir hanesine kavuşurken, dava şike davası tamamlanmadan tarihinin en güçlü kadrolarından birini kurmayı başardı.
 
ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR FENERBAHÇE GELİYOR...
 
Yeniden görülen şike davasında gelen beraat kararı Fenerbahçe için çok önemli bir dönüm noktalarından biri olabilir. Sponsor gelirlerinde çok daha büyük bir gelire kavuşma imkanı yakalayan Sarı- Lacivertliler, sportif başarıların artmasıyla altın çağlarından birini yaşayabilir. Bu süreç önümüzdeki dönemlerde başta futbol olmak üzere basketbol ve diğer branşlarda çok daha güçlü kadroların habercisi olabilir. Beraat sonrası açılacak tazminat davaları ise işin başka bir boyutu.
 
* 3 Temmuz'da şike davası ile tarihin en ağır travmasını yaşadı 
* Şampiyon olan güçlü kadrosunu dağıtmak zorunda kaldı 
* 3 yıl Şampiyonlar Ligi ve UEFA gelirlerinden mahrum kaldı 
* Ezeli rakibi G.Saray bu zaman zarfında 3 şampiyonluk yaşadı 
* G.Saray, Avrupa'da 100-120 milyon Euro ekstra gelir sağladı 
* Galatasaray ligde 3 şampiyonluk yaşadı... Bu nedenle Fener'e göre 120-130 milyon TL gibi ekstra bir gelir kazandı 
* Galatasaray tüm bu avantaja rağmen gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı 
* F.Bahçe 2013-14'te Nisan'da şampiyon olmayı başardı
* F.Bahçe sponsor desteğiyle Ülker Arena gibi dev bir tesis yaptı 
* F.Bahçe 2 ayda 500 milyon TL gibi çılgın bir gelire imza attı 
* 7 Tarihinin en pahalı transferlerini yaptı. En güçlü kadrosunu kurdu 
* 3 Temmuz sürecinde dimdik ayakta kaldı. Suçlamalardan aklandı
 
Kaynak:Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...