HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trabzonspor'da afla gelen istikrar

Kaynak: AA
Trabzonspor'da afla gelen istikrar

SPOR Haberleri  / AA

Trabzonspor'da geçen sezon kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu, bu sezon bordo-mavililerde en fazla forma giyen isim oldu.

Geçen sezon ligin yedinci haftasında 4-4 biten Gaziantepspor maçının  ardından kadro dışı bırakılan ve devre arasında bedelsiz olarak Eskişehirspor'a  kiralanan savunma oyuncu, bu sezon 11 resmi maçın tamamında da forma giyen tek  isim olarak dikkati çekti. 
 
UEFA Avrupa Ligi'nde Differdange 03 ve Rabotnicki maçlarıyla ligde ilk  7 haftanın tamamında olmak üzere 11 maçta bin 20 dakika (Rabotnicki rövanş maçı  120 dakika) sahada kalan Mustafa Yumlu, teknik direktör Şota Arveladze'nin  vazgeçemediği isimler arasında yer aldı. 
 
Bu dönemde Aykut Demir, Uğur Demirok, Medjani, Douglas gibi  oyuncuların stoperde görev yaptığı bordo-mavili takımda, Mustafa Yumlu hiç  değişmeden mücadele etti. 
 
Aytaç Kara'nın yerine gitmişti 
 
Trabzonspor, Mustafa Yumlu'yu geçen sezon devre arasında Aytaç  Kara'nın transferinde Eskişehirspor'a vermişti. Bordo-mavili kulüp, bu transferde Aytaç'ın bonservisi için 2 milyon  100 bin avro, Emre Güral'ı bonserviyle ve Mustafa Yumlu'yu bedelsiz kiralık  vermişti. Aytaç Kara, 11 resmi maçın 4'ünde toplam 65 dakika sahada mücadele  ederek hayal kırıklığı oluşturdu.
 
Kaptan çıktı 
 
Trabzon'un amatör lig takımlarından İdmanocağı'ndan yetişen,  Arsinspor, 1461 Trabzon ve Eskişehirspor formalarını giyen Mustafa Yumlu, Torku  Konyaspor maçında Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda sahaya kaptan olarak çıktı. 
 
Bordo-mavili futbolcu, Trabzon kökenli olan Özer Hurmacı, Aykut Demir  ve genç kaleci Uğurcan Çakır olmak üzere dört Trabzonlu oyuncudan biri olarak  kadroda yer alıyor. 
 
Ligde Cavanda ve Erkan Zengin takip etti 
 
Ligde 7 maçta en fazla forma giyen Mustafa Yumlu'yu Cavanda ve Erkan  Zengin izledi. 7 maçın tamamında 630 dakika sahada kalan 28 yaşındaki savunma  oyuncusunu, 614 dakikayla Luis Cavanda, 608 dakikayla Erkan Zengin takip etti. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...