Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anadolu Efesli Saric, 'Bu sezon kadromuz daha kaliteli'

/ Kaynak: AA
Anadolu Efesli Saric, 'Bu sezon kadromuz daha kaliteli'

SPOR Haberleri  / AA

Anadolu Efes'in Hırvat basketbolcusu Dario Saric, yapılan transferlerle geçen sezondan daha kaliteli bir takıma sahip olduklarını söyledi.

Saric, yaptığı açıklamada, bu sezonki kadronun daha  atletik oyunculardan oluştuğunu belirterek, "Geçen sezona göre çok daha kaliteli  bir takımımız var" dedi. 
 
Yeni sezonda daha çok koşan bir takım olacaklarını kaydeden Hırvat  basketbolcu, "Hücumda da daha kolay sayılar bulacağız. Bunun, bizi başarıya  ulaştıracağını düşünüyorum. Bu sezon, başantrenörümüz Dusan Ivkovic'in istediği  oyun planına uygun bir kadromuz oldu" şeklinde konuştu. 
 
"Türkiye Ligi, İspanya Ligi'ni çoktan geçti" 
 
Saric, Spor Toto Basketbol Ligi'nde birçok şampiyonluk adayının  bulunduğunu aktararak, "Geçen sezon Fenerbahçe finale çıkamadı. Biz de finalde  çok iyi bir takımla mücadele ettik. Yeni sezonda da çok sayıda şampiyonluk adayı  var. Bu durum bana gösteriyor ki, Türkiye Ligi, İspanya Ligi'ni çoktan geçti. Türkiye Ligi, bana göre Avrupa'nın en iyi ligi" diye konuştu. 
 
Geride kalan sezonda Türkiye'de inişli, çıkışlı bir performans ortaya  koyduğunu anlatan 21 yaşındaki basketbolcu, şunları söyledi: 
 
"Geçen sezon ilk kez ülkemden ve ailemden ayrı kaldım. Bambaşka bir  tecrübeydi. Farklı hayat kültürünün içine giriyorsunuz. Çok iyi, çok kötü ve  ortalama maçlar oynadım. Bu sezon bunu daha istikrarlı bir hale getirebilmeliyim.  Her geçen maç, üzerine en az yüzde bir koyarak sezon sonunda en yüksek seviyeye  ulaşmam gerekiyor." 
 
NBA ile ilgili kararı sezon sonunda verecek 
 
Saric, kariyerine Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) devam edip etmeme  konusundaki kararını sezon sonunda vereceğini ifade etti. 
 
NBA'in 2014 seçmelerinde (draft) Orlando Magic tarafından ilk turda  12. sıradan seçilen ve hakları Philadelphia 76ers'a verilen lacivert-beyazlı  basketbolcu, NBA'e gitmek için Anadolu Efes'te güzel anılar bırakması gerektiğini  dile getirerek, şöyle konuştu: 
 
"Bu sezon önce Anadolu Efes ile şampiyonluğu kazanıp, daha sonra NBA  ile ilgili değerlendirmeyi yapacağım. Şu an için önemli olan Anadolu Efes'in hem  ligde şampiyon olması hem de THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynaması." 
 
"Hırvatistan ve Türkiye en iyiler olacak" 
 
Saric, gelecekte Avrupa'daki en iyi iki milli takıma sahip ülkenin  Hırvatistan ve Türkiye olacağını savundu. 
 
Türkiye'deki genç basketbolculardan övgüyle bahseden Saric, "Anadolu  Efes'te, Avrupa'da herkesin kabul ettiği genç yıldızlar var. Diğer takımlar da  çok önemli genç yeteneklere sahip" ifadelerini kullandı. 
 
Dario Saric, Hırvatistan ve Türkiye'nin, diğer Avrupa ülkelerinden  daha fazla yetenekli genç basketbolcuya sahip olduğunu belirterek, "7-8 sezon  sonra Avrupa'daki en iyi iki milli takıma sahip ülkenin Hırvatistan ve Türkiye  olacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...