Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Başka bir ülkeye yardım için gelmedik"

"Başka bir ülkeye yardım için gelmedik"

SPOR Haberleri

Türkiye'nin gruplardaki son rakibi İzlanda'da teknik direktör Heimir Hallgrimsson, yarınki maça hazır olduklarını söyledi.

Euro 2016 Elemeleri A Grubu'nda A Milli Takım'ın gruptaki son rakibi İzlanda'da, teknik direktör Heimir Hallgrimsson ve takım kaptanı Aron Gunnarsson, maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. İzlanda çalıştırıcısı, sözlerine Ankara'daki patlamadan dolayı Türkiye'ye başsağlığı dileyerek başlarken, maçla ilgili olarak, "Sadece kalecimiz eksik. Onun dışında bu maça hazırız" dedi. Takım kaptanı Aron Gunnarsson ise "Euro 2016 Şampiyonası'na katılmayı garantiledik; ancak buraya başka bir takıma yardım için gelmedik" ifadelerini kullandı.


Teknik direktör Heimir Hallgrimson toplantıya Ankara'da meydana gelen patlamadan dolayı Türkiye'ye başsağlığı dileyerek başlarken, "Tüm Türkiye ve Türk halkına Ankara'da yaşanan olaydan dolayı başsağlığı diliyorum. Ülkeniz için üzücü bir durum olduğunun farkındayız ve bundan biz de üzüntü duyuyoruz. Futbolun insanları birlik ve beraberlik içinde birleştirmesini temenni edebiliriz ve umuyoruz ki; bir daha böyle şeyler olmaz. Ülkenize tekrar başsağlığı diliyoruz" dedi. 


Letonya maçından sonra yaptıkları antrenmanda kaleci Haldorsson'un sakatlandığını ve onun dışında eksikleri olmadığını söyleyen Hallgrimsson, "Kalecimiz omuzundaki sakatlıktan dolayı oynayamayacak. Diğer oyuncumuzu ve kaptanımız Aron Gunnarsson, Letonya maçında cezası nedeniyle oynayamamıştı ve onun da cezası bitti. Türkiye maçında oynamaması için bir sorun yok. Tüm oyuncularımız hazır" diye konuştu.


İzlanrda teknik patronu kendi stratejilerini Türkiye maçında da uygulamaya çalışacaklarını vurgularken, "Bir takım stratejimiz ve anlayışımız var. Bu değişmeyecek bir strateji. Ön eleme aşamasında nasıl ilerlediysek öyle gitmek istiyoruz. Daha istikrarlı olmak için yarın da gol yememeye çalışacağız. Takımın ileriye yönelik devamlılığı ve anlayış prensiplerinden şaşmayacak şekilde takımı geliştirme yönünde bakıyoruz. Stratejimizi her maç uygulamaya çalışıyoruz. Her geçen maç daha iyi oynamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


"BAŞKA BİR ÜLKEYE YARDIM İÇİN GELMEDİK"


İzlanda takım kaptanı Aaron Gunnarsson, takımın Euro 2016 Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığı ve bu maçta nasıl motive olacakları sorusunu cevaplarken, şöyle konuştu, "Biz burada İzlanda Milli Takımı için buradayız. Başka bir ülkeye yardım için değil 3 puan için geldik. Bu maç, takımın gelişimi, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak için önemli bir maç. Gruptaki başka takımların puan durumuna bakmıyoruz. Letonya maçında 2. yarı iyi oynamadık. Bu maç bizim için önemli olacak. Biz burada İzlanda milli takımı için oynayacağız ve İzlanda için oynayacağız."


Elemeler öncesi kura çekiminden sonra İzlanda'nın favori görülmemesine karşın grubu lider kapatmayı başardıklarının hatırlatılması üzerine ise Gunnarsson, "Kura çekiminde dışarıdan baktıldığında bizi favori olarak göstermiyorlardı; ancak İzlanda olarak kendimizi her zaman geliştirme yönünde ilerledik. Çek ve Letonya maçları dışında istikrarlı gittik. Önemli olan bu grubu iyi ve güçlü bir şekilde bitirmek. Avrupa Şampiyonası'na giderken bu tür maçlar önemli. Çünkü istikrarlı olursan turnuvada daha başarılı olursun. İlk kura çekiminde zor rakiplerle oynayacağımızı biliyorduk. Ama kendimize inanıp takım ruhunu ileriye taşıdık. Kendimize inandık ve inanmaya devam ediyoruz" diyerek sözlerin bitirdi.


Kaynak:Ntvspor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...