Pınar Karşıyaka'nın THY Avrupa Ligi heyecanı

/ Kaynak: AA
Pınar Karşıyaka'nın THY Avrupa Ligi heyecanı

SPOR Haberleri  / AA

İk kez mücadele edeceği THY Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda yer alacak Pınar Karşıyaka'da 8 oyuncu daha önce bu organizasyonda forma giydi.

C Grubu'nda İspanya'dan Barcelona Lassa, Yunanistan'dan Panathinaikos,  Rusya'dan Lokomotiv Kuban, Litvanya'dan Zalgiris Kaunas ve Polonya ekibi Stelmet  Zielona ile ilk 4 mücadelesi yapacak Pınar Karşıyaka, ilk maçını perşembe günü  Barcelona Lassa ile Karşıyaka Arena'da oynayacak. 
 
Oyuncular 
 
Geçen sezona göre kadrosunda büyük değişime giden Pınar Karşıyaka'da 8  oyuncu daha önce THY Avrupa Ligi'nde forma giydi. 
 
Kerem Gönlüm'ün 13 sezonda 232 maçta forma giydiği THY Avrupa Ligi'nde  Fenerbahçe'den kiralanan Kenan Sipahi 2 sezonda 37 maçta, Josh Carter ise yine 2  yılda 20 müsabakada mücadele etti. 
 
Bunun dışındaki oyunculardan Justin Carter, Can Altıntığ, Colton  Iverson, Juan Palacios, Joe Ragland daha önce birer sezon THY Avrupa Ligi  heyecanı yaşadı. 
 
Pınar Karşıyaka'da İnanç Koç, Egemen Güven, Soner Şentürk ve Muhammed  Baygül forma şansı bulmaları halinde ilk kez THY Avrupa Ligi'nde maça çıkacak. 
 
Bu oyuncuların yanı sıra ULEB Avrupa Kupası ile Pınar Karşıyaka'da  tanışan Gabriel, THY Avrupa Ligi'ndeki ilk mücadelesini de İzmir temsilcisinde  verecek. 
 
Basketbolcuların performansı 
 
Pınar Karşıyaka'da daha önce THY Avrupa Ligi'nde forma giyen  oyuncuların performansları şöyle: 
 
Oyuncu Sezon Maç Sayı Ribaund Asist
 
Josh Carter 2 20 8,5 2,9 1,1
Kerem Gönlüm 13 232 6,3 5 0,6
Justin Carter 1 14 8,3 4,3 2,6
Can Altıntığ 1 3 0,7 0 0
Colton Iverson 1 24 7 6 0,5
Juan Palacios 1 10 10 5,6 1,4
Joe Ragland 1 24 7,2 1,6 2,9
Kenan Sipahi 2 37 2,1 0,9 0,8
 
Başantrenör Ufuk Sarıca 
 
Daha önce 2011-2012 sezonunda Anadolu Efes'in başındayken THY Avrupa  Ligi'nde yer alan Ufuk Sarıca'nın çalıştırdığı lacivert-beyazlı ekip, 15 maçta 6  galibiyet ve 9 yenilgi aldı. 
 
Organizasyonda, başında bulunduğu takımlarla yüzde 40'lık galibiyet  oranı bulunan Ufuk Sarıca, Anadolu Efes'in CSKA Moskova karşılaşması öncesi  görevinden ayrılmıştı. 
 
Kerem Gönlüm'ün de Anadolu Efes'te forma giydiği o sezonun ardından  Ufuk Sarıca, bu yıl yine THY Avrupa Ligi heyecanı yaşayacak. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...